Koštrna kérdéses, Kalmár a padon

divkovic

A DAC vasárnap este (18.00) az aranyosmaróti ViOnt fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 12. fordulójában. A vendégek eddig még csak háromszor kaptak ki a szezonban, egyszer éppen a DAC tudta megverni őket.

A sárga-kékek a bajnokság első fordulójában a krakkói EL-továbbjutás által feltüzelve győztek 2:1-re Aranyosmaróton. A hazaiak szereztek vezetést, de a DAC végül Kalmár két találatával fordítani tudott, a győztes gól a 89. percben esett.

A csapatkapitány Kalmár Zsolt azonban hosszú ideje sérüléssel bajlódik, és vasárnap este sem lesz a kezdőben. „Kalmár már a padon ülhet, Koštrnáról pedig vasárnap délelőtt döntünk” – mondta lapunk érdeklődésére Peter Hyballa vezetőedző. A jobbhátvéd Koštrna az előző, nagyszombati bajnokit is kihagyta, és vádliproblémái miatt a válogatott kerettel is csak hat órát tölthetett. Csak a meccs napján dől el, játszhat-e a ViOn ellen.

A DAC ellen a legtöbb csapat védekező felfogásban lép pályára, de Hyballa szerint a vasárnapi ellenféllel nem ez a helyzet. „Az aranyosmaróti csapat pressing-focit játszik, három csatárral támadnak. Kemény ellenfél lesz. Remélem, sikerül a saját stílusunkat játszanunk, és három pontot szerzünk” – jelentette ki Hyballa.

Marko Divkovic, aki az elmúlt két idényben két győztes gólt lőtt az aranyosmarótiaknak, úgy véli, a gyorsaság lehet a megoldás a ViOn ellen. „Gyorsabban kell játszanunk, és váltogatnunk a támadásaink súlypontját. A bajnokságban mindössze két-három olyan csapat van, amely felvállalja ellenünk a nyíltsisakos futballt, a többiek hátra húzódnak védekezni. Megvannak tehát a tapasztalataink a betömörülő ellenfelekkel szemben, tudjuk, hogyan törjük fel őket. Nehéz dolgunk lesz, de ha sikerül felgyorsítani a játékunkat, akkor otthon tartjuk a három pontot” – nyilatkozta Divkovic a DAC weboldalának.

A ViOnt irányító Karol Praženica az aranyosmarótiak honlapján úgy fogalmazott, a dunaszerdahelyiek otthon nagyon erősek, mert mindig mögöttük állnak a szurkolók. „Úgy akarunk játszani, hogy sikeresek legyünk. Felkészülünk a DAC erősségeire, és igyekezni fogunk kihasználni a gyengéiket” – mondta Praženica.

Csapata meglepetésre a bajnokság első fele után az 5. helyen áll a táblázaton, még csak háromszor kapott ki, viszont négy mérkőzés óta nyeretlen. Érdekesség, hogy az aranyosmaróti együttes 16 pontjából nyolcat szerzett otthon, nyolcat idegenben.

A DAC a bajnokság első fele után a harmadik helyen áll 22 ponttal. A tavalyi, pontrekorddal végződő szezonnak ugyanebben a fázisában a dunaszerdahelyieknek 24 pontjuk volt.

A két csapat egymás elleni mérlege kiegyenlített: 26 mérkőzésből 10-et a DAC nyert, 7 alkalommal döntetlen volt az eredmény, 9-szer az aranyosmarótiak győztek, a gólkülönbség 32:32.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?