Kostoláni a tizenegyesölő

Pozsony. Hét mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Szlovák-kupa első fordulója. Tőketerebesen nyertek a rimaszombatiak, Bacsfán 11-es párbaj döntött a továbbjutásról, amelyben a nyitraiak bizonyultak jobbnak.

A világos mezes bacsfai együttes büntetőpárbajban maradt alul a nyitraiakkal szembenÖrzsik Ödön felvételeBÁČ–NITRA 1:1 (0:1) – 11-esekkel 2:3. Góllövők: Jurko (50.), ill. Nozdrovický (19.). Játékvezető Samotný, 400 néző. Az első félidőben a vendégek diktálták az iramot, és Illés hibáját követően vezetést szereztek. A második félidő elején Füzik mintaszerű beadása után Jurko fejjel egyenlített. A hajrában Zdráhal eldönthette volna a találkozó sorsát, ám három méterről nem találta el a hazai kaput. A 11-es párbajban mindkét kapus kitett magáért, a bacsfai Holec 3, a nyitrai Peter Kostoláni – tavasszal még a kisközség csapatában védett – 4 büntetőt hárított!

PÚCHOV–PODBREZOVÁ 0:0 – 11-esekkel 4:3. Játékvezető Ballarin, 980 néző. Végig fölényben játszottak a vendéglátók, ám helyzeteiket elpuskázták.

TREBIŠOV–RIMAVSKÁ SOBOTA 1:2 (0:1). Góllövők: Kakaščík (74.), ill. Piszár (9.), Staš (53.). Játékvezető Straka, 400 néző. A tapasztaltabb vendégek rászolgáltak a továbbjutásra.

LAMAČ–PRIEVIDZA 1:4 (0:1). Góllövők: Denko (48. ), ill. Líška (72, 82., 90.), Boháčik (15.). Játékvezető: Vnuk, 300 néző. biztosan nyertek a vendégek.

SENEC–TRNAVA 1:1 (0:0) – 11-esekkel 2:4. Góllövők: Rožník (90.), ill. Kožuch (68.). Játékvezető Minarčík, 600 néző. Kiegyensúlyozott csatát hozott az összecsapás, tizenegyesekkel a Spartak került tovább.

PREŠOV–LIČARTOVCE 0:3 (0:2). Góllövők: Bicák (27., 65.), T. Šimko (15.). Játékvezető: Sedlák, 600 néző. Az eperjesiek betegség miatt rendkívül tartalékosan léptek pályára.

TRENČĺN–V. LAPÁŠ 3:1 (1:0).

A további mérkőzéseket ma rendezik, a vágsellyei Duslo a DAC-ot látja vendégül. „Az elmúlt idényben egészen az elődöntőig jutottunk, csak a későbbi győztes ligetiek állítottak meg. Szép lenne megismételni ezt a produkciót. Szombaton Bacsfán rendkívül peches meccsen kaptunk ki, javítani akarunk” – mondta lapunknak Miroslav Wöllner, a mátyusföldiek elnöke. „A vágsellyeiekkel mindig küzdelmes meccseket vívunk. Štefan Horný edző várhatóan néhány kulcsembert pihentet, ennek ellenére bízunk a továbbjutásban” – szögezte le František Lunák, a DAC csapatvezetője. (sz. z.)

A MŰSOR – 15.00: Šala–DAC, Michalovce–B. Bystrica, Čaňa– Kremnička, Nemšová–Inter, Zl. Moravce–Dubnica, Rapid Bratislava–Slovan. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?