Korai tizenegyes döntött

Bécs. A B csoport nyitómérkőzésén már a 4. percben a hazaiak hálójában táncolt a labda: Pogatetz a 16-oson belül buktatta Olicot, és Modric magabiztosan értékesítette a jogos 11-est. A gyorsan bekapott gól igencsak megzavarta az osztrákokat, akik sok hibával, szétesően futballoztak, nem tudtak kibontakozni.

Bécs. A B csoport nyitómérkőzésén már a 4. percben a hazaiak hálójában táncolt a labda: Pogatetz a 16-oson belül buktatta Olicot, és Modric magabiztosan értékesítette a jogos 11-est. A gyorsan bekapott gól igencsak megzavarta az osztrákokat, akik sok hibával, szétesően futballoztak, nem tudtak kibontakozni. A horvátok sem nagyon igyekeztek, megelégedtek az egygólos vezetéssel. Az első félidő hajrájában aztán feljöttek az osztrákok, s a 40. percben majdnem kiegyenlítettek, de a védők az utolsó pillanatban felszabadítottak. Nem sokkal ezután Standfest fejese alig kerülte el a horvát kaput. Fordulás után igyekeztek a házigazdák, a 47. percben Harnik futott el a jobb oldalon, beadásáról lemaradtak az osztrák játékosok. Nagy lendülettel rohamoztak a vendéglátók, de csak beadásszerű lövésekkel veszélyeztették az ellenfél kapuját. A másik oldalon a 60. percben N. Kovac csúsztatása alig kerülte el a felső sarkot. A 78. percben a csereként beállt Vastic beadásszerű lövését védte üggyel-bajjal a horvát kapus, majd ugyanő fejelt 16 m-ről, Pletikosa ezúttal is hárított.

A svájciakhoz hasonlóan a társrendező osztrákok is egygőlos vereséget szenvedtek a nyitófordulóban. (t-zsi)

Ausztria–Horvátország 0:1 (0:1)

Bécs, 53 000 néző (telt ház). Góllövő: Modric (4. – 11-esből). Játékvezető: Vink (holland). Sárga lap: Pogatetz, Sämuel, Prödl, illetve R. Kovac. AUSZTRIA: Macho–Prödl, Stranzl, Pogatetz–Aufhauser, Säumel (61. Vastic)–Standfest, Ivanschitz, Gercaliu (69. Ümit Korkmaz)–Harnik, Linz (74. Kienast); HORVÁTORSZÁG: Pleti?kosa–Corluka, R. Kovac, Simunic, Pranjic–Srna, N. Kovac, Modric, Kranjcar (62. Knezevic)–Olic (82. Vukojevic), Petric (72. Budan).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?