Korábbi top 10-es teniszezők Pozsonyban

Marcos Baghdatis és Mihail Juzsnij személyében két korábbi élmenő is megpróbálja megakadályozni Gombos Norbert címvédését a pozsonyi férfitenisztornán.November elején rendezik a Peugeot Slovak Open Challenger elnevezésű tenisztornát, melyen a hazai Gombos Norbert címvédőként indul majd.

Marcos Baghdatis és Mihail Juzsnij személyében két korábbi élmenő is megpróbálja megakadályozni Gombos Norbert címvédését a pozsonyi férfitenisztornán.

November elején rendezik a Peugeot Slovak Open Challenger elnevezésű tenisztornát, melyen a hazai Gombos Norbert címvédőként indul majd. Rajta kívül Lukáš Lacko – aki korábban kétszer is megnyerte a tornát – illetve a szintén szlovák Jozef Kovalík is pályára lép. Korábbi klasszisoktól sem lesz mentes a torna, hiszen ott lesz az egykor a top tízben rangsorolt ciprusi Marcos Baghdatis és az orosz Mihail Juzsnij is. Fucsovics Márton is főtáblás lesz, aki nagyban hozzájárult a magyarok Davis-kupában aratott sikeréhez, ahhoz, hogy 21 év után visszakerüljenek a Világcsoportba.

A pozsonyi Aegon Arénában a legjobb százból hatan, Gombos, Baghdatis és Juzsnij mellett a tavalyi döntős román Marius Copil, valamint a kazah Mihail Kukuskin és az olasz Andreas Seppi lesznek ott a főtáblán.

„Nagyon örülök, hogy idén ilyen sok, komoly kvalitásokkal rendelkező játékos nevezett. Ez lesz a tizennyolcadik hazai rendezésű torna, s az egyik legszínvonalasabb. A főtáblára kerüléshez hárman kaptak szabadkártyát: a hazai Andrej Martin, Lukáš Klein és Patrik Néma. A negyedikről még tárgyalunk a Cseh Teniszszövetséggel. Külön öröm számomra, hogy pályára lép Baghdatis és Juzsnij is. Korábban a top tízbe tartozó teniszezőkről van szó, így méltán nevezhetem őket igazi teniszcsillagoknak” – mondta Igor Moška, a torna igazgatója, egyben a Szlovák Teniszszövetség főtitkára.

A nézők nem láthatják majd pályára lépni Martin Kližant – aki sérülés miatt korábban fejezte be az idei szezont –, valamint a hazaiak fiatal reménységét, Alex Molčant sem. „Martin orrműtétre készül, mert kisebb légzési nehézségei vannak. Alex szezonját több sérülés is akadályozta, jelenleg csuklóműtétre vár. Nagyon sajnáljuk, hiszen esélye lett volna szabadkártyával a főtáblára kerülni” – részletezte Moška.

Gombos remek formában van – ebben a hónapban megnyerte a franciaországi Orléans-ban rendezett challengertornát –, így Moška szerint komoly esélye lehet a címvédésre. „Bízom benne, hogy Norónak sikerül megvédeni tavalyi címét, s csatlakozik Lukáš Lackóhoz, aki szintén kétszer diadalmaskodott ezen a tornán. Remek formában van, de igazán sűrű számára a szezon utolsó szakasza.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?