Könnyek között búcsúzott Casillas

Madrid. Casillas távozása már hosszú ideje beszédtéma volt, a királyi gárda végül szombat este jelentette be a hírt a hivatalos honlapján. Tegnap Casillas sajtótájékoztatót is tartott, ahol egyedül ült a pódiumon, a klub sajtósa nem kísérte el.

Madrid. Casillas távozása már hosszú ideje beszédtéma volt, a királyi gárda végül szombat este jelentette be a hírt a hivatalos honlapján. Tegnap Casillas sajtótájékoztatót is tartott, ahol egyedül ült a pódiumon, a klub sajtósa nem kísérte el. A 34 éves kapus nehezen szólalt meg, elcsuklott a hangja, s végül könnyes szemmel köszönt el a klubtól, amelyben 9 éves kora óta szerepel.

„Ez sportpályafutásom legnehezebb napja – mondta Casillas. – Nemcsak labdarúgóvá, hanem emberré is nevelt ez a klub, és ezért nagyon hálás vagyok. Sok oka van annak, miért a Portóban folytatom. Először is új csapatom edzője egyértelművé tette, hogy lelkesen vár. Meggyőzött a klub elkötelezettsége, sikeréhsége is. Mindent el fogok követni annak érdekében, hogy ne okozzak csalódást, és hogy olyan sok trófeához segítsem hozzá a csapatot, amennyihez csak lehetséges.”

A 162-szeres spanyol válogatott kapus azonban hozzátette, nem örökre búcsúzik a Realtól: „Remélem, hamarosan újra élvezhetjük egymás társaságát. Addig is, bármerre járok a világban, azt kiáltom: Hala Madrid!”

A madridiak Casillast a történelmük szimbolikus alakjának nevezik, San Ikernek becézik. A kapusnak 2017 nyaráig szól a szerződése a Real Madridnál, melynek színeiben 16 év alatt egyebek mellett három Bajnokok Ligáját, öt bajnoki címet, két spanyol Király-kupát és klubvilágbajnokságot nyert.

Az elmúlt néhány évben azonban többször is kritizálták, a legutóbbi, trófea nélküli idényben pedig többször is kifütyülték. Az elmúlt szezonban Casillas a bajnokságban már csak mellékszereplő volt, a BL-ben azonban rendszeresen lehetőséget kapott.

A futballista szülei szerint Florentino Perez klubelnök kényszerítette fiukat olyan helyzetbe, hogy elhagyja a klubot. Perez a magasabb kapusokat kedveli, ezért is próbálta megszerezni a Juventusból Gianluigi Buffont. Casillas édesanyja szerint a Porto, amely spanyol lapértesülések szerint kettő plusz egy évre szóló szerződést ajánlott a kapusnak, csak egy harmadrangú klub, és fia ennél jobbat érdemel. „Bárhová igazolhatott volna, és én azt sem bántam volna, ha a Barcelonába megy, mert ők úriemberek” – nyilatkozta Casillas anyja.

Médiaértesülések szerint Casillas pótlására a Manchester United kapusa, David de Gea vagy az Espanyoltól Kiko Casilla érkezhet Madridba. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?