Könnyedén nyert Japán ellen a vb-re készülő magyar hokiválogatott

Budapest |

<p>A vasárnap kezdődő budapesti divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott kedden 7-0-ra nyert a japán csapat ellen barátságos mérkőzésen a káposztásmegyeri Jégpalotában.</p>

Eredmény:

Magyarország-Japán 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)--------------------------------------g: Benk (8.), Magosi (14.), Hári (20., 39.), Sofron (41., 59.), Mihály (52.)     Az első harmadban remekül játszott a magyar csapat, az ellenfél alig tudta veszélyeztetni Hetényi kapuját. Közben elől a gólok sem maradtak el. A 8. percben a vb-debütálásban reménykedő Gőz remek passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Benket, majd Magosi lőtt úgy a kapuba, hogy a pakk a japán kapusról, Határól csorgott be. Közvetlenül a szünet előtt Kovács a hátsó palánk segítségével tálalt Hári elé, aki nem hibázott.     A második játékrészben már rendezettebben játszott a távol-keleti együttes, ám sem kettős, sem szimpla emberelőnyben nem tudott betalálni, egyszer pedig a kapuvas mentett Hetényi helyett. A 39. percben - létszámfölényben - sakk-matt helyzetből Hári talált be ismét, felavatva ezzel a "félidőben" beálló Nariszavát.     A záró harmadból még csak 17 másodperc telt el, amikor Sofron ütőjére vándorolt a korong, a gólerős csatár a hálóőrt is kicselezve volt eredményes. Dupla létszámfölényben Mihály bombázott a jobb felső sarokba, a végén pedig Sofron adta meg a kegyelemdöfést.     A magyarok ezt megelőzően csupán egyszer, még 2005. november 12-én, Újpesten, egy barátságos mérkőzésen tudtak ilyen nagy arányban nyerni a japánok ellen.    A hajrában egy, a cserepadok között álló fotós fejsérülést szenvedett, miután eltalálta a kipattanó korong.     A divízió I-es vb vasárnap kezdődik, a japánok a záró napon lesznek a magyarok ellenfelei. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?