Konferencialiga: tovább akar jutni a szlovákosodó Slovan

slovan

Elkezdi idei nemzetközi szereplését a Slovan labdarúgócsapata, amely szerdán 19 órakor az északmacedón Sztrugát fogadja a BL-selejtező 1. fordulójában.

Az elmúlt három szezonban a Konferencialigában szereplő Slovan számára az északmacedón bajnok Sztruga jelenti az első idei akadályt a nemzetközi porondon. Az égszínkékek eddig a nyár folyamán Róbert Makkal, Július Szőkével és korábbi játékosukkal, Jurij Medvedevvel erősítették meg keretüket, de elveszítették a georgiai Dzsaba Kankavát a középpályáról, aki nem akart szerződést hosszabbítani. „Egy olyan csapatot küldök a pályára, amely készen áll a továbbjutásra, amely hosszú évek után újra szlovák játékosokra épül, hatan, heten vagy nyolcan is a kezdőben lehetnek és ez nagy pozitívum” – jelentette ki id. Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Weiss megerősítette, hogy zajlanak a tárgyalások a klub korábbi játékosának, a szlovén válogatott Andraz Sporarnak a leigazolásáról, és hogy a héten egy új kapus is érkezik csapatához.

Az égszínkékek négy felkészülési meccset játszottak a szerdai találkozó előtt, a Ludogorectől és a kolozsváriaktól kikaptak, a BW Linzet és a pozsonyligetfaluiakat legyőzték. Weiss egyedül a sérült Barszegjanra nem számíthat az északmacedón csapat ellen, amely eddigi legjobb nemzetközi szezonját tavaly produkálta a KL-playoffba jutással.

A mérkőzést a legismertebb női játékvezető, a francia Stephanie Frappart vezeti. A Slovanra továbbjutás esetén a Celje–Flora Tallinn párharc győztese vár a 2. fordulóban. Ha sikerrel veszi a második kört, akkor a Konferencialiga főtáblája már garantált a számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?