Kondás, a mesteredzőőőő

Gera huszonötnek nézett ki, a Fradi ötből ötöt nyert, ööö-zött a Debrecen edzője, majd a következő kérdést kérte a riportertől. NB I, 5. kör.Kezdjük a jó hírrel: megdőlt az idei nézőcsúcs az NB I-ben, miután az 5.

Gera huszonötnek nézett ki, a Fradi ötből ötöt nyert, ööö-zött a Debrecen edzője, majd a következő kérdést kérte a riportertől. NB I, 5. kör.

Kezdjük a jó hírrel: megdőlt az idei nézőcsúcs az NB I-ben, miután az 5. forduló szombati mérkőzésein összesen 20 268 szurkoló (meccsenként 3378) látogatott ki a stadionokba. Április óta nem voltak ennyien a lelátókon, az idei szezon múlt heti negatív rekordja (2794) után gyorsan jött a fordulat. (Persze, a múlt heti eseményekről még sokáig beszélhetnénk: például a Videoton–FTC meccs semleges szektoraiba a rendezők egy darabig egyszerűen nem engedték be a budapesti születésű nézőket.)

A legtöbben ismét a Ferencváros mérkőzésén voltak, az örökrangadóra 6817 szurkoló váltott jegyet. Ez most rekordnak számít, húsz-harminc évvel ezelőtt viszont a magyar futball haláláról cikkeztek volna a lapok ilyen alacsony nézőszám láttán. A nagy többség elégedetten távozhatott: a Fradi sorozatban ötödször győzte le 2:0-ra nagy riválisát az Üllői úton.

„Úgy nézett ki, mintha 25 éves lenne” – mondta a csapat első gólját szerző Gera Zoltánról a Ferencváros edzője, Thomas Doll, aki szerint csak ezért a találatért megérte kimenni a mérkőzésre. A 36 éves támadó tényleg nagyon szép gólt hozott össze: egy hosszúnak tűnő előreívelést légstoppal levett, majd kisodródott helyzetből bombázott a rövid sarokba, a léc alá. Megy a Fradinak, az egyelőre százszázalékos csapat előnye öt pont a második helyen álló Haladással szemben. 2004 óta először tűnik reálisnak, hogy az azóta az NB II-t is megjárt egyesület megszerezze a bajnoki aranyérmet.

A riválisok közül kiemelkedik a lassan két évtizede megbízható teljesítményt nyújtó Debrecen, amelynek hátránya hét pont az FTC-hez képest. A Loki hétvégén 2:0-ra nyert Diósgyőrben, ennek ellenére a debreceni drukkerek egyáltalán nem elégedettek, főleg a csapat edzőjét, Kondás Elemért pécézték ki maguknak. „Megfestettünk volna, de erre sem fért ki az arcod. Mesteredző” – ez a felirat állt a szurkolók által készített drapérián. A két molinót rengeteg kicsi egészítette ki, ezek mindegyikén „Ö” betűk álltak, az ultrák ezzel a Loki edzőjének nyelvhasználati szokásait figurázták ki.

Nem csoda, hogy Kondás idegesen reagált. „A következő kérdést hallhatom?” – felelte ingerülten annak a riporternek, aki a drapériákkal kapcsolatban érdeklődött az edzőnél. Debrecenben mintha hagyománya lenne a fennhéjázó magatartásnak, Kondás nagy tanítómestere a város egykori polgármestere lehet. Tavaly Kósa Lajos ugyanis egyszerűen kilépett a kamerából, amikor az RTL KLUB riportere neki nem tetsző kérdést tett fel. „Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni? (…) Az fog történni, hogy én nem erre a kérdésre válaszolok egyáltalán. De azt nekem szabad” – oktatta ki akkor Kósa az újságírót. Lenne mit kérdezni a Diósgyőr vezetőitől is. A borsodi csapat a vereség miatt visszaesett a táblázat utolsó helyére. A csapat tragikus szereplése miatt a szurkolók is elfordultak a klubtól, a Debrecen elleni hagyományos keleti derbire idén feleannyian (2705) voltak kíváncsiak, mint tavaly.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?