Komáromi győzelem

Eseménydús rangadóval kezdte meg az alapszakasz utolsó negyedét a komáromi férfi-kosárlabdacsapat. Az MBK Rieker Com-therm 83:69-re legyőzte az addigi listavezető privigyei csapatot.A két gárda összecsapásai régóta nagy presztízzsel bírnak, amit csak fokozott a tavalyi döntő.

Eseménydús rangadóval kezdte meg az alapszakasz utolsó negyedét a komáromi férfi-kosárlabdacsapat. Az MBK Rieker Com-therm 83:69-re legyőzte az addigi listavezető privigyei csapatot.

A két gárda összecsapásai régóta nagy presztízzsel bírnak, amit csak fokozott a tavalyi döntő. Az idei „visszavágókon” eddig rendre érvényesült a hazai pálya előnye (a privigyeiek 84:75-re és 90:67-re, a komáromiak 73:68-ra győztek korábban), s a szerda esti bajnoki első negyedét látva biztosnak tűnt, hogy folytatódik a sorozat. A sérült Kozlíkot és Kürthyt nélkülöző komáromiak kitűnő védekezést mutattak be, 9:0-ra elhúztak, a vendégcsapat csak az ötödik perc legvégén szerezte első pontjait.

Az első negyedet 18:8-as megnyugtató előnnyel zárták a Duna-partiak, akik azonban megfogyatkoztak: Michal Maslík egy akció során szerencsétlenül a térdére esett, és a 130 kilós center felordítása már jelezte, komolyabb a baj, valószínűleg hosszabb kihagyás vár a játékosra. Roman Vidót csak ideiglenesen vesztették el a komáromiak, a centert gyorsan összeszedett harmadik személyije miatt pihentette Dragan Risztanovics vezetőedző.

Fault, fault és fault

A szabálytalanságok száma a második negyedben szédületes sebességgel nőtt. A privigyeiek irányítója, Wisseh ellen egyszerre két technikai hibát is ítéltek a bírók, akit így a sportszerűtlenségéért végleg kiállítottak. (S míg a meccs előtti bemutatáskor, tavalyi csapattagként taps és dobolás köszöntötte őt a hazai drukkerek részéről, Csurovics edzővel együtt, addig most füttyszó kíséretében sétálhatott be az öltözőbe.) A játékvezetők törvényszerűen kompenzálták picit a kiállítást, apróságokat is befújtak, így gyakorlatilag büntetődobásokból születtek csak pontok. A komáromiak tovább őrizték nyolcpontos előnyüket (36:28).

„Én már ötvenéves leszek, eleget idegeskedtem korábban. Igyekszem nyugodt maradni, és kontrollálni a gondolataimat és az érzelmeimet” – mondta lapunknak Risztanovics, mikor a meccs után arról érdeklődtünk nála, hogyan tudta megőrizni higgadtságát ezekben a percekben.

Alawoya klasszisa

Szünet után aztán már mindkét gárda a játékkal törődött. A komáromi Thompson teljesítménye nagyot javult, az irányító Bannister hozta szokásos megoldásait (amikor senkinek nincs ötlete támadásban, valahogy az utolsó pillanatban mégis a kosárba juttatja a labdát), a centerposzton pedig PJ Alawoya hovatovább klasszissá érik hazai szinten. Kiveszi a részét a palánk alatti kemény munkából, nyakatekert helyzetekből is betalál vagy legalább a labdát megmenti, már kintről is jól dob, és kapható a látványos megoldásokra is. Az amerikai légiós 26 pontig jutva vezette diadalra csapatát, amely végül 83:69-re verte a privigyeieket.

„A nagyszerű kezdés döntött, úgy tudtunk védekezni, ahogy azt elterveztük. Köszönöm ezt a fiúknak, akik nagyon koncentráltak voltak az utóbbi tíz napban, amikor már erre a meccsre készültünk. Pszichikailag és fizikálisan is jól teljesítettek. Volt egy kis feszültség az első félidőben, de jól jöttünk ki a helyzetből. Remélem, ezt folytatjuk szombaton Léván is” – értékelt az Új Szónak Risztanovics.

Mi is döntött?

A jó hangulatú felkészülés mindenesetre adott lesz Komáromban. Miközben Vido épp arról nyilatkozott, mennyire befolyásolta a teljesítményét, hogy a 17. perctől négy faultja volt (ötnél már kipontozódnak a játékosok), csapattársa, Sinisa Bilic sétált el mellette. „És mondd meg neki, hogy Bilic hármasa döntött” – vigyorgott a szlovén kosaras. Vido faarccal folytatta mondókáját a tudósító diktafonjába. „Az érzelmeknek ott kell lennie a pályán, mert enélkül talán nem is játszottunk volna ilyen jól. És Bilic hármasa döntött, ez egyértelmű” – nevetett fel a végén a 27 éves játékos.

A negyedik helyezett komáromiak holnap este (19.00) a tabellán előttük álló lévai Patrióták otthonába látogatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?