Köln megérdemelten a klubkézilabda fővárosa

labda

A férfikézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője idén jubileumot ünnepel – ez a tizedik alkalom, hogy a szezon végén Kölnben egy kétnapos csúcstornán találkozik Európa négy legjobb csapata.

A Final Four végérvényesen otthonra talált a Rajna menti városban, tavaly decemberben újra meghosszabbították az együttműködést, vagyis 2024-ig biztosan ezen a helyszínen marad a négyes döntő.

A csaknem húszezres befogadóképességű Lanxess Aréna tökéletes helyszínnek bizonyult – évről évre telt ház fogadja a csapatokat, még olyankor is, amikor nincs német résztvevő. A németek imádják a sportágat, az idei Veszprém–Kielce elődöntő egyik félidei játékában például a stuttgarti Charlie nyerte meg kedvenc csapata mezét – vagyis egy aláírt Veszprém-mezt. De a kölni metróban is láttunk Kiel-mezes fiatalokat összekapaszkodva énekelni: „Hajrá Veszprém, hajrá Veszprém, hajrá Veszprém, é-á-ó!”

A Final Four-hétvége immár hagyományos időtöltése sokak számára a sorban állás, ilyenkor kezdődik ugyanis a jövő évi négyes döntőre szóló belépők árusítása. Érdemes jó előre bebiztosítani a jegyeket, mert aki elbambul, úgy járhat, mint az a két Kielce-drukker, aki a szemünk előtt próbált egy jegyüzértől belépőt szerezni az elődöntő előtt. Az eredetileg kb. 200 eurós kétnapos jegyért 500 eurót kellett volna leperkálnia, s mikor alkudozni próbált, a jegyüzér egyszerűen faképnél hagyta. Ez is mutatja, Köln erre a hétvégére a kézilabda-fanatikusok városává vált, s biztos akadt közöttük olyan, aki nem sajnálta az 500 eurót az élményért.

Mert az élmény megfizethetetlen – a kölni csarnokban fülsiketítően visszhangzanak a szurkolói nóták, a pályán a sportág legjobbjai produkálják magukat, és minden gól és kivédett ziccer kisebb hangrobbanással jár.

A szurkolók a meccsek előtt és között számtalan szórakozási lehetőség közül is választhatnak – lehet a kinti színpadon zajló koncerteket hallgatni, kapura lőni (ennek többféle változata is van, az egyik kézilabdakapuban például a biatlonos lőtérre emlékeztető módon egy sorban van öt célpont, amit el kell találni a labdával), szelfit készíteni a szurkolói falra, a rendezvény applikációjában pedig a legkülönfélébb statisztikákat böngészni. A szervezők egészen szimpatikus módon nem kizárni akarják a modern technológiát, hanem úgy alkalmazni, hogy ne zavaróan hasson, hanem érdekes kiegészítésként szolgáljon – az említett statisztikákból például kiderül, az elődöntőben a veszprémiek öt legkeményebb lövése közül hármat is a 12 gólos Petar Nenadics jegyzett, aki egyszer 118,73 km/órás sebességgel lőtte meg a labdát, a leggyorsabb sprintet pedig a magyar bajnok játékosai közül Manuel Strlek produkálta, aki 29,81 km/órás sebességgel száguldott.

A Final Four évről évre érdekes panelbeszélgetéseknek is otthont ad – az idei témája a kézilabda marketingjének jövője volt, s egyik érdekes megállapítása az, hogy a sportág nézőinek aránya immár 9:1 azok javára, akik interneten követik a sportot, szemben a hagyományos tévéközvetítést figyelőkkel.

S bár a tartalomfogyasztási szokások változnak, egy dolog biztos: a kézilabda népszerűsége töretlen. Kölnben kiváltképp.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?