Kližanék osztályozót játszhatnak

Szlovákia 3:2-re legyőzte Romániát a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zónája 1. csoportjának második fordulójában.Konstanca. A szlovák csapat abban bízott, hogy Gombos Norbert a pénteki első meccsen megszerzi a vezetést, megalapozva ezzel jó szereplésüket.

Szlovákia 3:2-re legyőzte Romániát a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zónája 1. csoportjának második fordulójában.

Konstanca. A szlovák csapat abban bízott, hogy Gombos Norbert a pénteki első meccsen megszerzi a vezetést, megalapozva ezzel jó szereplésüket. A nádszegi származású teniszező azonban 7:6, 6:7, 6:4, 7:6-ra kikapott a románok első számű játékosától, Marius Copiltól. „Az elején ideges voltam, azért idegenben más játszani, mint hazai pályán. Nagy kár a negyedik szettért, mert Marius már megtört, de a nézői biztatás mindig visszahozta a meccsbe. Ellenfelem fáradt volt, de én nem tudtam kihasználni a szettlabdáimat” – nyilatkozta Gombos. Martin Kližan azonban nagyon simán hozta az Adrian Ungur elleni meccsét (6:4, 6:2, 6:0), így a felek 1:1-es állásról várhatták a szombati párost.

Miloslav Mečíř szövetségi kapitány épp ettől a mérkőzéstől tartott a leginkább, mivel Florin Mergea és Horia Tecau a top 10-ben vannak a páros világranglistán. Ehhez képest Igor Zelenay és az eredetileg csak tartaléknak jelölt Andrej Martin könnyedén győzött 7:5, 6:3, 6:3-ra. „A fiúk kitűnően adogattak, de alighanem az döntött, hogy jobban kiegészítették egymást, mint a román duó. Ha egyikük elgyengült, a másik húzott bele, a párosban ez a siker alapja” – jegyezte meg Mečíř.

A vasárnapi első egyesben, a két első számú teniszező párharca során csak az első játszma hozott izgalmakat, Kližan azt rövidítésben nyerte 7:6-ra, majd kétszer sima 6:3, 6:3 következett, amellyel nemcsak saját meccsét nyerte meg, hanem megszerezte a szlovák győzelmet jelentő harmadik pontot is. „Ezt a meccset csapatként jelesre hoztuk. Meglátszott, hogy a salak jobban fekszik nekünk, mint a kemény borítás – nyilatkozta Kližan. – Ma nagyon jól teniszeztem. Jól adogattam, Copilnak csak egyetlen bréklabdája volt. Ő nagyon keményen szervál, de az alapvonali játékban jobb voltam, ezért mindig igyekeztem tényleges játékra kényszeríteni.”

A szlovák csapat győzelmével megszakította rossz sorozatát, 2010 óta zsinórban négy idegenbeli találkozóját is elveszítette. A Fekete-tenger partján fekvő Konstancában elért sikerrel viszont ismét a legjobbak közelébe jutott a Mečíř-csapat: szeptemberben osztályozót játszhatnak a Világcsoportba jutásért. A legjobb 16 közé jutásról döntő párharcok párosítását kedden sorsolják ki Londonban.

A másik vasárnapi, már tét nélküli mérkőzésen Ungur 6:4, 6:4-re legyőzte Gombost. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?