Kližan őrjöngött, de a párost a magyarok nyerték

<p>Az ütőjét csapkodta és a palánkot rugdosta Martin Kližan, a szlovákok első számú játékosa a Magyarország elleni tenisz Davis-kupa-meccsen, de Andrej Martinnal az oldalán kikapott a Fucsovics Márton, Balázs Attila kettőstől. A magyar páros az ötszettes drámát&nbsp; 6:3, 2:6, 6:3, 6:7, 6:1-re nyerte.</p>

Rögtön egy magyar brékkel indul a meccs, és ezt az előnyt Fucsovics Márton és Balázs Attila meg is őrizte. A magyarok végül még a játszma utolsó játékában is elnyerték ellenfelük adogatását, és 34 perc alatt 6:3-ra nyerték a szettet.

A második játszmában 1:1-es állásnál a szlovákok tudtak brékelni, és ez is döntőnek bizonyult, ez a szett 6:2-vel 26 perc alatt a szlovákoké lett.

A harmadik szettben már fokozódott a feszültség, több lett a hosszú játék - már a második pontért is óriási harc folyt, de 2:0-s magyar vezetés helyett végül 1:1-es állással indult a játszma. 3:2-nél viszont már összejött a magyar brék. 4:2, 15:0-s magyar előnynél Kližan földhöz vágta mérgében az ütőjét. A magyarok sokkal lelkesebben, nagyobb odaadással játszottak, Fucsovics remekül szervált, de a legfontosabb pillanatban Balázs Attila is ászt tudott ütni. A magyar kettős 6:3-ra nyerte a harmadik játszmát.

Ekkorra már a pozsonyi NTC közönsége is rádöbbent, hogy ez nem lesz olyan sima menet, amilyennek előzetesen hinni lehetett. A negyedik szettben így már igazi teniszhangulat uralkodott a csarnokban. A szlovákok kezdtek szerválni, 5:5-ig mindkét kettős hozta az adogatását. Ekkor a magyarok brékeltek, de Balázs Attila hiába adogatott a győzelemért, nem jutott meccslabdáig sem, mert Kližanék a második bréklabdájukat értékesítették. A drámai rövidítést 7:5-re a szlovákok nyerték, tombolt az NTC.
Csakhogy a magyarok nemhogy nem roppantak össze, hanem még jobban odarakták magukat, és az ötödik szettben húsz perc játék után 5:0-ra vezettek! Fucsovics káprázatosan szervált, Balázs megállíthatatlan volt. Kližan kínjában már a palánkot rugdosta... Az ihletett állapotban játszó magyaroknak már Kližan szervájánál volt két meccslabdájuk, ezt még nem értékesítették, de a következő játékban, Balázs Attila adogatásánál a másodikat már igen. 

Két nap után a magyarok ezzel meglepetésre 2:1-re vezetnek. Vasárnap 13 órától két egyes van műsoron, az összecsapás győztese szeptemberben a Világcsoportba jutásért játszhat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?