Kližan megszorongatta Wawrinkát

Melbourne |

<p>Öt szlovák teniszező lépett pályára az Australian Open nyitónapján, Lukáš Lacko és Kristína Kučová továbbjutott, Martin Kližan, Jana Čepelová, valamint Rebecca Šramková kiesett.</p>

A selejtezőből érkezett Lacko hatalmas, 200 perces küzdelem után 4:6, 7:5, 1:6, 6:4, 6:3-ra legyőzte a 26. helyen kiemelt spanyol Albert Ramos-Vinolast. „Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, a negyedik és az ötödik szettben nyújtott játékommal és főleg az adogatásaimmal. A mérkőzés eleje az esélyesebbnek tartott ellenfelemé volt, a második játszmában már én voltam a jobb. A harmadikat simán elvesztettem, de utána feltámadtam, és a döntő szettben már nem adtam esélyt a spanyol riválisomnak” – mondta a meccs után Lukáš Lacko, aki a második fordulóban a 31 éves izraeli Dudi Selával találkozik.

Közel állt a bravúrhoz Martin Kližan, aki 204 perces drámai csatában 6:4, 4:6, 5:7, 6:4, 4:6-ra kikapott a 2014-ben Aus Opent nyert svájci Stan Wawrinkától. „Rendkívül fáj a vereség. Mit ér az, hogy remekül játszottam, ha végül kikaptam? Az utolsó két játékban Wawrinka megmutatta, miért tartozik a legjobbak közé. Fantasztikusan játszott a döntő pillanatokban. A meccset az ötödik játszmában, 4:3-nál és 40:15-nél vesztettem el, amikor Wawrinka elnyerte az adogatásomat” – szögezte le Kližan, aki tavaly július 19-e óta nyeretlen egyesben ATP-tornán.

Kristína Kučová közel nyolc év után jutott GS-viadalon a második fordulóba, miután 6:4, 6:0-ra nyert az amerikai Christina McHale ellen. „Rendkívül boldog vagyok, mert a múlt héten simán kikaptam mostani ellenfelemtől. Nem vagyok még teljesen egészséges, de nagyon akartam győzni. Egy ideig eltartott, míg megtörtem riválisom ellenállását, de 2:4 után zsinórban tíz játékot nyertem” – nyilatkozta Kristína Kučová, aki legközelebb a lett Anastasia Sevastovával találkozik.

Jana Čepelová nem bírt a tizedikként rangsorolt Carla Suárez-Navarróval, és két sima játszmában 6:2, 6:2-re kikapott. „Egyszerűen rossz napot fogtam ki, ezt tapasztalt riválisom ki is használta. A második játszmában valamivel jobban játszottam, de ez nem tükröződött az eredményen. Az ilyen meccseket gyorsan el kell felejteni” – mondta Čepelová.

A 20 éves Rebecca Šramková 6:3, 6:4-es vereséget szenvedett a kínai Tüantól. „Rosszul kezdtem mindkét szettet, sok hibát vétettem. De így is elégedett vagyok, hiszen először sikerült selejtezőből a főtáblára jutnom Grand Slam-viadalon” – szögezte le a kassai Šramková. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?