Kivétel erősíti a (futball)szabályt

Nagykapos. A jelek szerint megoldódott a III. liga kelet-szlovákiai csoportjában játszó nagykaposiak egyik legnagyobb problémája. Mint az köztudott, a mezőny sereghajtójanként közreműködő bodrogköziek edzéseit Štefan Skrežina távozása után az Energetik klubmenedzsre, Babiák János irányította.

Nagykapos. A jelek szerint megoldódott a III. liga kelet-szlovákiai csoportjában játszó nagykaposiak egyik legnagyobb problémája. Mint az köztudott, a mezőny sereghajtójanként közreműködő bodrogköziek edzéseit Štefan Skrežina távozása után az Energetik klubmenedzsre, Babiák János irányította. Az előírások értelmében azonban bajnoki meccseken stratégaként nem vezethette volna harcba védenceit, hiszen nem rendelkezik edzői képesítéssel. A tisztségviselők ugyan az elmúlt hetekben megszállottan keresték a megfelelő szakembert, ám a kitippeltekkel, pénzszűkében, képtelenek voltak közös nevezőre jutni. Ekkor kiötlötték, hogy Babiák Jánost átképzésre küldik. A nevezett bejelentkezett a Kelet-szlovákiai Labdarúgó Szövetség által szervezett edzői tanfolyamra, melyen a sikeresen vizsgázó jelöltek harmadosztályú képesítést szerezhetnek. Ezután az Energetik klubelnöke beadvánnyal fordult a kerületi szövetséghez, melyben kivételt kért Babiák részére. „Mivel Babiák János tanulni készül, s minden előfeltétele megvan ahhoz, hogy edzői képesítést szerezzen, kivételt tettünk. Megjegyzem, nem Babiák János, hanem a nagykaposi futballklub kapott tőlünk kivételt” – magyarázta a testület döntését a bajnokságot irányító Kelet-szlovákiai Futballszövetség edzői szakbizottságának elnöke, Jozef Kopejtko. „Klubunk anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy szakképzett trénert szerződtessünk. Babiák János szolgálataira ezentúl dupla funkcióban tartunk igényt” – adta közre a vezetés stratégiáját Bysztray Milan, az Energetik első embere. Kíváncsian várjuk Babiák irányításával mire lesz majd képes a mezőny utolsó helyezettje. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?