Kisudvarnoki címvédés

Nyárasd/Balony/Kisudvarnok.

Nyárasd/Balony/Kisudvarnok. Megismétlődött a tavalyi döntő, ezúttal is a kisudvarnokiak és a csallóközcsütörtökiek kerültek a fináléba, s újfent a kisudvarnokiak diadalmaskodtak a felnőttek mezőnyében a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért immár huszonegyedik alkalommal kiírt teremfocitornán.

A járási focielit hagyományos téli megmérettetésén az őszi idény eredményeinek függvényében az AG Sport Liga 1–6. helyezettje (a balonyiak, az egyházkarcsaiak, a kisudvarnokiak, a csallóközcsütörtökiek, a királyfiakarcsaiak, az ekecs-apácaszakállasiak) valamint a II. osztályban élen telelő szapiak és a III. osztályban vezető vásárútiak indulhattak.

A királyfiakarcsaiaknál a téli holt idényben edzőváltás történt: Hromada László helyébe Stanislav Lieskovský került. „Az elmúlt években Malajziában és Ausztriában dolgoztam. Most a Csallóközben folytatom. Pozsonyban az UEFA Pro-licences tanfolyamot látogatom, ami megkívánja a folyamatos hazai jelenlétet. Kapóra jött a királyfiakarcsaiak felkérése” – ecsetelte szerepvállalását a DAC egykori kiválósága.

Az A csoportban játszó ekecs-apácaszakállasiak gyászszalaggal a karjukon léptek pályára, ezzel a nemes gesztussal emlékeztek volt edzőjükre, az elmúlt héten tragikus körülmények között elhunyt Czajlik Tiborra.

A két négyes csoportban zajló előcsatározások során a kisudvarnokiak és a csallóközcsütörtökiek játszották a prímet. Hozzájuk hasonlóan a szapiak is veretlenül vették az akadályokat. Az AG Sport Ligában élen telelő balonyiak azonban csupán egy pontot gyűjtöttek, végeredményben a 7. helyen zártak… „Nem szomorkodunk. Számunkra a torna a téli felkészülés egyik állomása volt. Szombaton nehéz meccset játszottunk, a nyárasdiakat 2:1-re győztük le. Ma öt húzóemberünket pihentettem” – summázta helytállásukat Milan Škoda, az éllovas csilizköziek trénere.

A kiegyensúlyozott erőviszonyokat bizonyítja, hogy a négy helyosztón három esetben büntetők döntöttek a győztesről. Így volt ez a fináléban is. Vezettek, majd vesztésre álltak (1:2), de egyenlítettek, s büntetőkkel elsők lettek Ravasz Tibor kisudvarnoki játékosedző védencei. „Ezúttal erősebb mezőnyben sikerült az élen végeznünk. Mi minden meccset meg akarunk nyerni, ennek a tulajdonságunknak is köszönhetően sikerült ismét elsőséget szereznünk. Csapatként, olajozottan működő gépezetként jelesre vizsgáztunk” – ecsetelte a duplázó alakulat erényeit a sikerkovács Ravasz Tibor.

A csallóköziek teremtornái szombaton az idősebb diákok erőpróbájával folytatódnak.

Nyárasdi tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?