Kisbaba, CD és Slovan-kiütés

<p>Nem sok idejük maradt a locsolkodásra idén</p>

OROSKY TAMÁS

Hogy ez a sietség mennyire indokolt, kérdéses: a hétvégi hat meccset átlagban 1812 néző látta, s a mai munkanapon gyaníthatóan még ez a szám is elérhetetlen álom marad. „Elég fura, hogy húsvéthétfőn a nap nagyrészét a buszban töltöm útban Kassára. Külföldön ilyenkor négy nap szabadot is kaptunk” – morgolódott a pozsonyi Slovan játékosa, Kamil Kopúnek, aki korábban Bariban és Oroszországban légióskodott.

A fővárosiak kedvét viszont javíthatja, hogy pénteken egy ötössel küldték haza az eperjesieket. A tévés meccs már a hatodik percben eldőlt: a Tatran csapatkapitánya, Peter Petráš piros lapot kapott Lester Peltier lerántásáért, a megítélt büntetőt pedig Juraj Halenár belőtte. A keletiek egyébként sem nagyon bizakodhattak: az idei bajnokságban csak egyetlen pontot szereztek idegenben (a 7. fordulóban 0:0 Besztercebányán), míg a Slovan százszázalékos tavasszal, immár 14:1-es gólkülönbséggel – s vezetőedzőjükre is büszkék lehetnek, Samuel Slovák ugyanis rendkívül szimpatikusan azzal kezdte a meccs utáni értékelését, hogy megköszönte a szurkolók segítségét a hólapátolásban.

Jozef Vukušič nyitrai vezetőedző nyilatkozata is érdekes volt. „A trencséniek pontosan azt játszották, amit vártunk, fel voltunk rá készülve, csak nem sikerült végrehajtani a terveinket” – mondta a tréner a 3:0-ra elvesztett találkozó után. A trencséniek ellenben nem csak az elméleti fociban voltak jók: látványos támadásokat vezettek végig a 90 perc során, jó reklámot csinálva az ugyanilyen címmel (90 minút) most indított hivatalos lapjukhoz, amely igyekszik a nőket is megszólítani: a márciusiként jegyzett első szám címlapján a félmeztelen Peter Kleščík, a tavalyi idény egyik legjobbja pózol, karjaiban néhány hónapos babájával.

Nagyszombatban egy kissé „keményvonalasabb” a szurkolás: az ultrák a kassaiak elleni bajnoki elején például a modern foci ellen tüntettek. A játékosok meg is fogadták a jótanácsot: a védekezés helyett/ mellett a támadással is törődtek, így végül öt gólt és a Spartak vereségét (2:3) láthatták a drukkerek. Talán ha elkészül a B közép új CD-je (!), a lelkesítő szerzemények hatására a nagyszombatiak majd javítani tudnak hazai mérlegükön, amely a leggyengébb a bajnokságban (3 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség).

A kiesés elől menekülő piros-feketék ma a pontszerzés reményében látogatnak Zsolnára. A bajnoki címvédő számára a böjt még szombaton sem ért véget: hiába volt a rendhagyó, arany színű mez, a Myjava elleni 0:0 azt jelenti, hogy tavasszal még nem rúgott gólt a csapat. Az őszi meccseket is számolva 484 perce gólképtelenek a zsolnaiak, vagy másképpen: utolsó 10 találkozójukon összesen 1 gólt szereztek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?