Kipakoltak a DAC légiósai

Dunaszerdahely |

<p>A kameruni játékosok november óta nem kaptak fizetést, és azt állítják, nem az ő aláírásuk szerepel a szerződéseken</p>

November óta nem kaptak fizetést, a szövetségen bejegyzett szerződésükön pedig nem az ő aláírásuk szerepel – állítják a DAC labdarúgócsapatának kameruni légiósai, Elong Elong, Adiaba Bondoa, Guillaume Nkendo és Paul Ntsogo Boya.
Az említett játékosok nem utaztak el a hétvégi, máriatölgyesi bajnokira, tegnap pedig megkeresték szerkesztőségünket, hogy nyilvánosságra hozzák távolmaradásuk okait. „November óta nem kaptunk fizetést. Az idei, 2009/2010-es szezon végéig szóló szerződést írtunk alá, ám amikor bementünk a futballszövetségre, kiderült, ott egy egészen más szerződést jegyeztek be. Mi angol nyelvűt írtunk alá, a szövetségen szlovák nyelvű lett leadva, s az 2013. augusztus 26-ig, illetve Nkendo esetében 2014-ig érvényes. Sosem írtunk alá ilyen szerződést” – kezdte Elong Elong, aki a négy futballista közül a legjobban beszél angolul.
A négy légiós a Szlovák Labdarúgószövetségen kérte ki a szerződések másolatát. „Gyakran kérdezgettük a klubelnököt, mikor kapjuk már meg annak a szerződésnek a másolatát, amit a DAC-cal kötöttünk. Az a szerződés egy évre szólt, de mikor aláírtuk, a klubelnök azt mondta, először be kell vinnie a futballszövetségre, aztán majd nekünk is ad belőle egy példányt. Azóta sem kaptuk kézhez. Ha kértük a másolatot, mindig azt felelte: holnap, holnapután, jövő héten. Kezdtük sejteni, hogy valami nincs rendben. Ezért mentünk el a futballszövetségre, ahol kellemetlen meglepetésként ért bennünket, hogy az aláírásunk egy olyan okiraton szerepel, amit sosem láttunk” – magyarázta Elong, három társa jelenlétében.
„Amikor a fizetésünket követeltük, akkor is mindig csak azt hallottuk: majd a jövő héten, majd a jövő héten. Nem tudtunk hazarepülni karácsonyra sem, pedig családunk van. Nem szeretnénk, ha kiesne a DAC, de amíg nem rendeződik a helyzetünk, nem játszhatunk. Nem is tudunk a játékra koncentrálni – ha egyszer nincs pénzünk, azon kell gondolkoznunk, miből fogunk élni. Remélem, ezt a drukkerek is megértik” – mondta Elong, aki társaival együtt jogi lépéseket tervez: „Reméljük, a szezon végéig minden tisztázódik. Nyártól az eredeti szerződés alapján szabad játékosnak kellene lennünk. Amikor a futballszövetségen jártunk, elmondták, hogyan kell eljárnunk az ügyben. Milan Sládkovičcsal, az átigazolási bizottság titkárával beszéltünk. Azt mondta, be kell bizonyítanunk, hogy a náluk bejegyzett szerződés hamis. Hogy ez pontosan hogyan történik, az már az ügyvédünk dolga. Bízunk benne, hogy hamarosan rendeződik a helyzet, és elhagyhatjuk a klubot.”
A kameruni játékosok szerint esetük nem egyedi. „Nem csak minket érint ez a klubban. A szerződésekkel talán másoknak nincs gondjuk, de a fizetésekkel a játékosok 70%-ának problémája van. Csak néhányan félnek, ezért nem akarnak sztrájkolni. Nemegyszer előfordult, hogy a csapat csak az utolsó pillanatban döntötte el, mégis kiáll a meccsre.”
Megszólaltattuk az érintett futballisták ügyvédjét, a Pozsonyban dolgozó Didier Kankut is, ő azonban csak annyit közölt: az üggyel kapcsolatos jogi lépésekről semmilyen tájékoztatást nem adhat.
A Szlovák Labdarúgó-szövetség főtitkára, Miloš Tomáš megkeresésünkre azt felelte, ebben az ügyben telefonon nem nyilatkozik. Elektronikus levélben elküldött kérdéseinkre lapzártáig nem kaptunk választ. Szerettük volna ismertetni az FK DAC 1904 futballklub álláspontját is, ám a klubvezetőket tegnap többszöri próbálkozásra sem tudtuk elérni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?