Kipakolt egy újabb DAC-játékos

<p>Újabb DAC-futballista jelentkezett a szerkesztőségünkben, hogy a klubban uralkodó állapotokról beszéljen: a holland Nyron Wau állítása szerint két hónapja nem kapott fizetést, s végül úgy döntött, nem marad tovább Dunaszerdahelyen. A 28 éves középpályással az elutazása előtti napon beszélgettünk.</p>

Miért döntött úgy, hogy elhagyja a DAC-ot?

Két hónapja nem kaptam fizetést. Valahányszor érdeklődtem a klubvezetőknél, mindig találtak valami kifogást, miért kell még várnom néhány napot a pénzemre. Csakhogy nekem ez így nem felel meg, ezért hazautazom. Nekem is ki kell fizetnem a számláimat, nem fogok ingyen futballozni. 

Milyen választ kapott a klubvezetéstől, amikor arról érdeklődött, mikor kapja meg az elmaradt járandóságait?

Először ígérgettek: három nap múlva, négy nap múlva… Aztán azt javasolták, egyezzünk meg egy új időpontban, de a megbeszélt időpontban nem jöttek el, és a telefont sem vették fel. Amikor újra találkoztunk, kezdődött az egész elölről: „Majd a jövő héten…”

Milyen további lépéseket tervez?

Nem a pénz számomra a legfontosabb. A klubvezetők viselkedését nem tudom megérteni. Ha az ember azt akarja, hogy tiszteljék, neki is tisztelnie kell a másikat. Nekem most az a fő, hogy szabad játékosként eligazolhassak. Hogy mi lesz tovább, azon majd akkor gondolkozom, ha megkapom a papírjaimat. Nem akarok senkivel sem veszekedni, de ha a FIFA elé kell vinnem az ügyet, akkor azt is megteszem.

Meddig szól a szerződése a DAC-cal?

A megállapodásom lejártáig már csak három hét van hátra, ezért remélem, nem lesz gond, ráadásul a szerződés másolata nálam van. Május 15-ig szól a kontraktus, féléves opcióval, de ez nálam értelemszerűen nem jöhet szóba. Még egy napot sem akarok tovább Dunaszerdahelyen maradni! Nagyon sok dolog nem tetszett nekem ebben a klubban, főképpen az, ahogyan a játékosokkal bánnak. Nem törődnek vele, hogy van-e az embernek családja, gyereke, akkor fizetnek, amikor kedvük szottyan, és akkor sem adják oda a teljes összeget, ami járna. Szerintem ha két fél megegyezik, akkor a megállapodáshoz tartania kellene magát mindkét oldalnak, nem pedig találgatni és kifogásokat keresni. 

Milyen benyomásokkal távozik Dunaszerdahelyről?

Ez nem egy profi klub. Amikor idejöttem, a klubvezetés sok szépet mondott nekem a tervekről, célokról, hogy fel akarják újítani a stadiont, szeretnének előkelő helyen végezni a bajnokságban… Arról is biztosítottak, hogy minden hónapban pontosan meg fogom kapni a fizetésemet… Csakhogy ebből semmi sem valósult meg, minden csak hazugság volt. Amikor télen Szlovákiába jöttem, számomra ez egy lehetőség volt, hogy kipróbáljam a futballt Európának ezen a részén is. De ha tudtam volna, milyen gondok vannak a fizetésekkel, akkor sosem jöttem volna ide. Nem azért igazoltam Dunaszerdahelyre, hogy anyagi gondjaim legyenek…

Mikor kezdődtek a problémák?

A szerződésem aláírása után az első fizetésem rendesen megkaptam. Csakhogy az elkövetkező hetekben hallottam ezt-azt a játékostársaimtól. S mivel kilenc-tíz éve a profi futballban mozgok, pontosan tudom, mit várhatok el egy profi klubtól. Dunaszerdahelyen még csak egy fizioterapeuta sincs. Amikor megsérült a vállam, senki nem tudott segíteni rajtam, egy idegen országban kellett volna orvost keresnem, ahol nem ismerek senkit. A klubvezetés nem törődik a játékosokkal, de elvárná, hogy a pályán a maximumot nyújtsák. 

Mikor döntött úgy, hogy nem marad tovább Dunaszerdahelyen?

Egy hete közöltem a klubvezetőkkel, hogy hazamegyek, mert a helyzetem tűrhetetlen. Ha nem kapok pénzt, miért maradnék? Adtam nekik egy végső határidőt, ameddig még kifizethetik az elmaradt fizetéseimet, de nem is reagáltak. Ezért lefoglaltam a repülőjegyem, megyek haza, számomra már nincs visszaút. A szerződésemben van egy olyan kitétel, hogy ha két hónapot késnek a fizetések, szabadon távozhatok, így remélem, a klubvezetés már nem tehet keresztbe nekem.

Pályafutása során átélt már hasonló esetet?

Igen, egyszer már ez megtörtént velem, Cipruson négy hónapig nem kaptam fizetést. Ezért nem akartam most tovább várni. Mihelyst kezdett gyanús lenni a dolog, rögtön úgy döntöttem, odébbállok. Cipruson legalább utólag megkaptam a pénzem, és nem gördítettek akadályokat az utamba, amikor távozni akartam. Amikor idejöttem Dunaszerdahelyre, 100%-ig megbíztam a DAC-ban, de most már 100%-ig biztos vagyok abban, hogy el akarok menni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?