Kinőtték a nyárasdiak a VI. fociligát

régiófoci

Vasárnap eldőlt a bajnoki cím sorsa a nyugat-szlovákiai VI. fociliga déli csoportjában, miután a mezőny két legtöbb pontot szerzett alakulatának kismácsédi összecsapásán 3:2-es nyárasdi győzelem került a jegyzőkönyvbe. 

A 13. percben már 2:0-ra vezettek a csallóköziek. A mátyusföldieka két tizenegyesgóllal egyenlítettek, de a vendégek ugyancsak büntetőből szerzett találattal bebiztosították a bajnoki elsőség sorsát eldöntő három pontot. A pontvadászat hajrájában még kilencért csatáznak a csapatok, de a nyárasdiak előnye már behozhatatlan, nyártól az V. ligában igyekeznek majd helyt állni. 

Visszatérve a büntetőkhöz, a házigazdák javára ugyan három 11-est ítélt a játékvezető, de az egyiket 1:2-es állásnál a vendégek fiatal hálóőre, Pálffy Patrik hárította. 

A nyárasdiak egyébként tavaly október 1-jétől veretlenek, 61 pontnál tartanak. A párharc lefújása után kezdődhetett az ünneplés. 

„Nem bíztunk semmit a véletlenre, megdolgoztunk a sikerért. A végéhez közeledő a harmadik idényem Nyárasdon. Az elsőt szenvedésként éltem meg. Amikor ide kerültem, nyolc játékos eligazolt tőlünk. Nyögvenyelősen kezdtünk, de már építkeztünk. A másodikban nagy csatát vívtunk az elsőségért az egyházkarcsaiakkal, másodikként zártunk. Idén siker koronázta igyekezetünket. Kevés gólt kaptunk, szám szerint 18-at. Tavaly a felsőszeliektől elszenvedett vereség utáni bajnokikon zsinórban kilencszer maradt érintetlen a hálónk. Szervezetten védekezünk. Kovács Péter és Pálffy Patrik személyében jó képességű kapusaink vannak. Második számú hálóőrünk, Pálffy Patrik hét találkozón játékból nem kapitulált. Az ízig-vérig sportember Lelkes Ádám hátul remekül szervezi a játékot. Immár 37 esztendős, de erőnlétét megirigyelhetik a fiatalok. Az egyéniségeink közé sorolom Prágai Gyurit, ugyancsak jó húzásnak bizonyult Farkas Bertalan leigazolása. Ukrán légiósainkkal is elégedett vagyok. Amikor vezetéshez jutottunk, ellenfeleink tanácstalanná váltak, összeroppantak. Edzői pályafutásom során az alsószelieket és a vízkeletieket követően a harmadik klubbal szereztem bajnoki elsőséget. Ezúttal izgultam a legkevésbé. A VI. liga tizenkét csapatos mezőnye degradálódott, nagyképűség nélkül állítom: kinőttük ezt a bajnokságot. Előre menekültünk” – foglalta csokorba véleményét, értékelt lapunknak Renczés Gábor, a nyárasdiak sikerkovácsa. 

A felsőbb osztályban mire számíthatnak a szurkolók? 

„Nyárasdon minden adott ahhoz, hogy egy emelettel feljebb is sikeresen szerepeljünk. Gondolok itt az infrastruktúrára, a klubvezetők munkájára, az anyagi háttérre. Korábban a nádszegiek és az egyházkarcsaiak is ebben az osztályban szerepeltek, a feljutás után az V. liga legjobbjaihoz tartoztak, tartoznak. Remélem, így lesz ez a mi esetünkben is” – bizakodott a folytatás esélyeit latolgatva Renczés Gábor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?