Kínos helyzetben a Real

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének mai, utolsó játéknapján igazán komoly kérdés csak az első két csoportban van, ám azokban még bármi megtörténhet

Csak csetlett-botlott az AS Roma az idei labdarúgó BL-csoport-találkozóinReuters-felvételAz A-csoportban az éllovas Olimpiakosz számára az egy pont is elég lenne az FC Liverpool otthonában. Az angolok csak győzelem esetén kerülhetnek a legjobb 16 közé. Amennyiben a tavasszal BL-döntős AS Monaco csak döntetlent ér el Spanyolországban, míg a Liverpool nyer, hármas holtverseny alakul ki. Az öldöklő küzdelmet folytató trió tagjai az egymás elleni mérkőzések táblázatán egyaránt hat ponttal állnak majd, s így minden találatnak hatalmas jelentősége lesz, mivel a gólkülönbség dönt a továbbjutásról.

A B-kvartettben némileg egyszerűbb a helyzet. Amennyiben az élen álló Dinamo Kijev legalább döntetlent ér el a Bayern Leverkusen otthonában, továbbjut. Veresége esetén csak úgy kerülhet a nyolcaddöntőbe, ha a Real Madrid nem nyer a sereghajtó AS Roma (Totti és Montella nélkül áll ki) otthonában. A német és a spanyol csapat eddig nyolc-nyolc pontot gyűjtött, s ha nem változik közöttük a helyzet, az a gyógyszergyáriaknak kedvez az egymás elleni eredményeknek köszönhetően (3:0, 1:1).

A hátralévő két csoportban már minden eldőlt, egyedül az Ajax és Maccabi küzd még az UEFA-kupa-szereplésért.

Mi dönt? Holtverseny esetén – ebben a sorrendben – az egymás elleni mérkőzéseken szerzett több pont, jobb gólkülönbség és idegenben rúgott több gól, majd az összesített gólkülönbség, a több lőtt gól, végső esetben az országok idény eleji UEFA-együtthatója rangsorol a csapatok között. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?