Kikapott, de döntős a Barcelona

München |

<p>Az FC Barcelona hazai háromgólos sikerét követően idegenben 3-2-re kikapott a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel jutott a fináléba.</p>

A katalánok nyolcadik alkalommal játszhatnak majd a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában és 1992, 2006, 2009 és 2011 után ötödször hódíthatják el a trófeát. A Barcelona ellenfele ősi riválisa, a Real Madrid, vagy a Juventus lesz a június 6-i, berlini döntőben.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Bayern München (német)-FC Barcelona (spanyol) 3-2 (1-2)

München, Allianz Aréna, 70 000 néző, v.: Clattenburg (angol)
gólszerzők: Benatia (7.), Lewandowski (59.), Müller (74.), illetve Neymar (15., 29.)
sárga lap: Rafinha (40.), Thiago (45.), Lewandowski (76.), Xabi Alonso (81.), Rode (84.), illetve Rakitic (64.), Pedro (85.)

Továbbjutott: az FC Barcelona 5-3-as összesítéssel.

Bayern München:

Neuer - Rafinha, Benatia, J. Boateng, Bernat - Lahm (Rode, 68.), Thiago, Xabi Alonso, Schweinsteiger (Martínez, 87.) - Müller (Götze, 87.), Lewandowski

FC Barcelona:

ter Stegen - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Rakitic (Mathieu, 72.), Busquets, Iniesta (Xavi, 75.) - Messi, Suárez (Pedro, a szünetben), Neymar

Nagy Bayern-rohamokkal kezdődött a mérkőzés és Benatia fejesgóljával már a 7. percben kéttalálatnyira csökkentette a hátrányát a bajor csapat, amely ezzel megtörte riválisa hét meccsen át tartó góltalansági sorozatát. Ezt követően a Barcelona gyorsan lehűtötte a hazai fanatikusokat, ugyanis egy gyors ellentámadás végén a Barcelona szinte üres kapuig kijátszotta a németek védelmét, így Neymar könnyedén gurított a hálóba. Habár a katalánok idegenbeli góljával végképp reménytelennek tűnt a Bayern helyzete, a müncheniek nem adták fel és még nagyobb lendülettel támadtak, ter Stegen többször csak hatalmas bravúrral mentette meg együttesét attól, hogy ismét hátrányba kerüljön. A Neymarra ismét eredményesen kijátszott Barcelona-kontra végleg eldöntötte a párharc kimenetelét.

A folytatásban valamelyest visszaesett az addig egészen magas színvonalú és lüktető találkozó tempója, de a Bayern így is kezdeményező maradt, amely előbb alig negyedóra elteltével egyenlítő góllá érett, majd a 74. percben már a vezetést jelentette Josep Guardiola gárdája számára. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a Bayern, de a továbbjutásához szükséges három gólból már egy sem jött össze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?