Kiesőjelöltből lett éllovas a somorjai STK

<p>Szárnyalnak, élre törtek a nyugat-szlovákiai III. liga üde színfoltjának számító somorjaiak. A sorozatban immár tizenkét bajnoki meccsen veretlen csallóköziek legutóbb Ludanicében zsákmányoltak három pontot.</p>

Egygólos (2:1) győzelmüknek, valamint a Bánovce pontosztozkodásának köszönhetően helyet cserélt egymással a két bajnokjelölt. „Megleptük a hazaiakat, már az első negyedóra végén két góllal vezettünk. Előbb Fekete volt eredményes, majd gólfelelelősünk, Buchel növelte előnyünket. A vendéglátók fordulás után szépítettek, ám egyenlítésre nem futotta erejükből. A hajrában elkeseredetten rohamoztak, fellazult védelmüket többször is átjátszottuk, ziccereinket azonban elpuskáztuk“ - sorolta legutóbbi sikerük legfontosabb mozzanatait Pinte Attila, a somorjaiak játékosedzője. Egy év alatt kiesőjelöltből bajnokaspiránssá léptek elő a somorjaiak. Tavaly áprilisban, a 19. fordulót követően 17 ponttal a tabella 15. lépcsőfokán szerénykedett az STK, mely a 2009/2010-es bajnoki évfolyam 19. fordulója után 34 ponttal (37:21) vezeti a tabellát. Ugyancsak említésre méltó, hogy az első helyezett futballistái szerezték eddig a legtöbb találatot, szám szerint harminchetet, egyik meghatározó egyéniségük, Ivan Buchel pedig tizennégy találattal a góllista legjobbja. „Pályafutásom során megtapasztaltam, hogy ebben a helyzetben jóval nagyobbak az elvárások. Nem lazíthatunk. Ugyanakkor meg kell tanulnunk elviselni az esélyesség agyat és lábakat egyaránt bénító terhét“ - fogalmazott a sok nagy csata hőse.

Nem becsülik le ellenfelüket
Két héttel ezelőtt hazai pályán csupán döntetlenezett a sereghajtóval a Pinte-legénység, mely vasárnap (15.30) ismét egy, a végeken kullogó ellenféllel, a 14. helyen tanyázó Domaniža csapatával méri össze tudását. „Mindent megteszünk azért, hogy ne ismétlődjön meg a forgatókönyv. Jobban összpontosítunk a védelemben és a gólhelyzetek értékesítésénél. Alegerősebb összeállításban lépünk pályára. Nembecsüljük le ellenfelünket, számunkra azonban csupán a győzelem jelent elfogadható eredményt. Arra számítunk, hogy sokan jönnek el buzdítani bennünket. Szurkolóinkat jó teljesítménnyel, három ponttal szeretnénk megörvendeztetni“ - latolgatta az esélyeket Pinte Attila, a kékfehérekrutinos játékosedzője. Őszi eredmény: Domaniža-Šamorín 0:5 (0:4).

A somorjai diákok tavaszi pontvadászata
A somorjai diákok is elkezdték a tavaszi pontvadászatot. Az elmúlt napokban háromszor is csatasorba álltak a Peter Bogár edző vezette STK B csapatának focistapalántái, akik tavaszelőn favorithoz méltóan vették az előttük tornyosuló akadályokat a területi diákbajnokság A csoportjában. „Három találkozónk mérlege kilenc pont, játékosaink eddig tizenhatszor voltak eredményesek“ - elevenítette fel az áprilisi történéseket Szabó Tibor csapatvezető. Elmondása szerint jól mutatkoznak a téli holtidényben erősítésként leigazolt nagymagyariak. Az STK-fakó egyébként 39 ponttal (92:11) vezeti a tabellát. (ái)

Eredmények - 14. forduló: Čenkovce-ŠTK Šamorín B 0:9 (0:6).
15. forduló: ŠTK Šamorín B-FK Zl. Klasy 4:0 (2:0), g.: Rigó László, Rigó Richárd, Botló, Mikuš Krisztián.
16. forduló: Nový ŽivotŠTK Šamorín B 1:3 (0:1), somorjai gólszerzők: Rigó Tibor, Botló Ferenc, Rigó Richárd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?