Kiesett a címvédő Barca, továbbment a Bayern

<p>Ezúttal sem lesz címvédés a Bajnokok Ligájában. Az Atlético 2014 után ismét kiütötte a formán kívül játszó Barcelonát. A Bayern döntetlenezett Lisszabonban és továbblépett. Nézze meg a gólokat!&nbsp;</p>

Két év után ismét a negyeddöntőben találkozott az Atlético Madrid és az FB Barcelona. Akkor 2-1-es összesítéssel (Barcelonában 1-1, Madridban 1-0) a matracosok jutottak tovább.

A Barcelona rossz passzban érkezett a visszavágóra, egymás után két ligameccset elvesztett, az odavágón pedig csak 2-1-re győzött. A katalánok az első félidőben ötlettelenül játszottak, a hazaiak "haraptak" és a kapura is sokkal veszélyesebbek voltak. A vezetést a francia Griezmann fejesével szerezte meg az Atlético, a zseniális beadást a Barca védőinek szerencsétlenkedése előzte meg a védelem bal oldalán. Érdemes megnézni az egész jelenetsort:

A második félidőt szintén szikra nélkül kezdték a katalánok. Az 54. percben egy szöglet után Saúl – aki az első gólnál becsavarta a labdát – a felső lécet találta el. A Barca első helyzete az 59. percben jött, egy gyors akció után Pique elől mentettek a hazai védők. 66. percben Suárez 10 méterről, fordulatból az Atlético szlovén kapusába lőtt. A katalánok ezekben a percekben kapujuk elé szegezték az egyre jobban kifáradó hazaiakat, ám nem sikerült gólt szerezniük – ehhez a legközelebb Suárez állt.

A 87. percben egy gyors kontra után Iniesta akadályozta meg kézzel, hogy a labda az üresen álló Griezmannhoz kerüljön. A megítélt tizenegyest a francia csatár lőtte be.

A 91.percben a Barcának is tizenegyest kellett volna lőnie, ám Gabi kezezése után az olasz bíró csak szabadrúgást adott, amit Messi fölélőtte. A Barcelona Atlético elleni hétmeccses győzelmi szériája pont a legrosszabb pillanatban szakadt meg, a katalánok a szezonban először nem szereztek gólt, és ki is estek. Így a BL-ben továbbra sincs címvédés.

A másik szerdai összecsapáson hamar elfogyott a Bayern egygólos előnye, Jiménez a 27. percben váratlanul szerzett vezetést a hazaiaknak. Itt érdemes Neuer mellérepülését figyelni:

Nem sokkal később ismét Jiménez veszélyeztetett, ám a gól a másik oldalon esett. Vidal egyenlített ki, ekkor már két gólt kellett volna lőnie a Benficának a továbbjutáshoz:

A második félidőben a németek már semmit sem hagytak a véletlenre, Thomas Müller hét perccel a szünet után gólt lőtt, és gyakorlatilag eldöntötte a negyeddöntőt. A 76. percben Talisca egyenlített. A brazil középpályás nem is akármilyen gólt lőtt, nézzék csak: 

Eredmények:

Atlético Madrid–FC Barcelona 2-0 (1-0)
Góllövő: Griezmann (36., 88.).

Benfica Lisboa–Bayern München 2-2 (1-1)
Góllövők: Jiménez (27.), Talisca (76.), illetve Vidal (38.) és Müller (52.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?