Kiesési rangadón 7000 ember előtt remizett a DAC

<p>A DAC futballcsapata 1:1-es döntetlent játszott a nyitraiakkal a labdarúgó Corgon Liga 30. fordulójának kiesési rangadóján, így továbbra is nyílt a kiesés elleni harc.</p>

A kiesési rangadó előtt már egy órával megteltek a lelátók a dunaszerdahelyi DAC-arénában, a szurkolókat a szakadó eső sem tántorította el, közel hétezren látogattak ki a stadionba. A hangulat már a kezdő sípszó előtt fergeteges volt, a drukkerek ezúttal az Ismerős Arcok Nélküled című számát énekelték el közösen.
A vizes pálya nem kedvezett a kombinatív játéknak, a hazaiak főleg pontrúgások után veszélyeztettek, a nyitraiak pedig abban bíztak, hogy a felázott talajon összejöhet nekik egy kontra. Összejött kettő is, de Mikús lövésénél Penksa lábbal védett, a 36. percben azonban Smehyl próbálkozása után a labda már bepattogott, bevánszorgott a kapuba - 0:1. (A jobbhátvéd Turna eléggé elaludt a helyzetnél.) A DAC azonban a 42. percben egyenlített, szöglet után Matús fordult kapura, és gyönyörűen be is talált - 1:1.
A játék képe szünet után sem változott, a DAC diktálta a tempót, amennyire a körülmények megengedték, a nyitraiak pedig a lehetőségre vártak. Egy szöglet után Husár nem túl erős lövésébe senki sem ért bele, a másik oldalon Matús fejese ment mellé. A 74. percben Szabó Ottó szöglete és Majerník fejese után már gólt kiáltottak a nézők, de a labda csak a reklámtábláról pattant vissza. Ekkor már mindenki tapsolt, mindenki szurkolt, s ez csak fokozódott, amikor Böhm labda nélkül fellökte Kristót, és piros lapot kapott.
A sárga-kékek mindent beleadtak, néha ketten feküdtek a nyitrai tizenhatoson belül, de majdnem a vendégek rúgtak gólt, a 83. percben Mikus vezethette egyedül a labdát Penksára, de nem találta el a kaput. A másik oldalon Valenta közeli lövését védte a kapus.
Az eredmény végül nem változott, az 1:1-es döntetlen a DAC-nak értékesebb, mert így megőrizte előnyét a nyitraiakkal szemben, s az egymás elleni meccsek tekintetében is jobban áll. A bentmaradásért folyó harc azonban továbbra is nyílt maradt.
DAC-Nitra 1:1 (1:1)
Góllövők: Matús (42.), ill. Smehyl (36.).
Játékvezető: Kruzliak, 6918 néző.
Sárga lap: Kristo, ill. Kostelny, Husár.
Piros lap: Böhm (78. Nitra).
DAC: Penksa-Turna, Causic, Peter Majerník, Szabó O.-Straka, Kristo-Ujlaky (72. Valenta), Gergel, Brasen(82. Nguekam)-Matús.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?