Kiejtette a Barcelona a Milant, a Galatasaray is a nyolc között

<p>Az FC Barcelona - ledolgozva kétgólos hátrányát - 4-0-ra nyert a vendég AC Milan ellen kedden, és akárcsak a Schalke 04 otthonában diadalmaskodó Galatasaray, bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.</p>

A Kassai Viktor vezette barcelonai mérkőzés 5. percében a hazaiak sztárja, Messi a védők gyűrűjében, 15 méterről a jobb felső sarokba lőtt. Negyedóra elteltével Iniesta lövését tolta a felső lécre Abbiati, a kipattanót Messi az oldalhálóba fejelte.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"102743","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]    A nagy mezőnyfölényben fellazult a katalánok védelme, Niang lépett ki, és a jobb kapufát találta el. Egy perccel később Messi viszont betalált.    Az 56. percben Xavi remek ütemben ugratta ki David Villát, ő pedig ballal a jobb sarokba csavart. Ezzel már a Barcelona állt továbbjutásra. Agresszívebb lett a több poszton cserélő milánói együttes, voltak helyzetei is, de nem sikerült megszereznie a negyeddöntőt érő gólt. A ráadásban Jordi Alba adta meg a kegyelemdöfést.     A Barcelona az elmúlt hét idényből háromszor (2006, 2009, 2011) nyerte meg a BL-t, s ebben az időszakban mindössze egyszer, 2007-ben búcsúzott az elődöntőnél korábban, akkor a Liverpool a legjobb 16 között állította meg.    Az este másik mérkőzésén a Schalke a 17. percben vezetést szerzett az idegenbeli 1-1 után, de még a szünet előtt fordítottak a vendégek. A fordulás után egyenlített a német csapat, de idegenben lőtt több gól miatt még mindig a rivális állt jobban. A hajrában kitámadtak a hazaiak, és egy kontrából Bulut a 95. percben végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"102744","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] BL, nyolcaddöntő, visszavágó:FC Barcelona (spanyol)-AC Milan (olasz) 4-0 (2-0)gól: Messi (5., 39.), David Villa (55.), Jordi Alba (92.)Továbbjutott: a Barcelona 4-2-es összesítéssel. FC Schalke 04 (német)-Galatasaray (török) 2-3 (1-2)gól: Neustädter (17.), Bastos (63.), illetve Altintop (37.), Yilmaz (42.), Bulut (95.)Tj: a Galatasaray, 4-3-as összesítéssel 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?