Kiderült, a nyomozó ellen is eljárás folyik

<p>A legjobb ügyvédes filmeket idézi Oscar Pistorius tárgyalása: tegnap kiderült, hogy a nyomozást vezető rendőrt hétrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják. A nyomozót azóta levették az ügyről, az óvadékról még mindig nem döntöttek. Folytatás ma.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A barátnője előre eltervelt meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius meghallgatása már három napja zajlik Pretoriában, de még mindig nincs vége, vagyis nem dőlt el, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhet-e az atléta.

A védelem ügyvédje szerdán szétszedte a vizsgálatot vezető nyomozót, Hilton Bothát, tegnap reggel pedig újabb bomba robbant: kiderült, hogy Botha ellen szintén eljárás folyik, hétrendbeli gyilkossági kísérlet miatt – 2011-ben részegen egy emberekkel teli taxira lövöldözött. Eredetileg ejtették az ügyet, azonban per-újrafelvételi kérelem miatt ismét meg kell jelennie a bíróságon.

Bothát délután le is vették az ügyről, bár a tárgyalást vezető bíró megjegyezte, nem örül, hogy ezt az esetet előhozták a tárgyalóteremben, mivel annak nincs köze a Pistorius-ügyhöz.

A beszámolók szerint a tegnapi tárgyaláson Pistorius valamivel nyugodtabb volt, mint a korábbiakon, kevesebbet sírt, jobban tartotta magát. Ügyvédje, Barry Roux arról próbálta meggyőzni a bírót, hogy a vád egyetlen bizonyítéka sem cáfolja Pistorius verzióját: miszerint azt hitte, betörő rejtőzik a fürdőszobában, és önvédelemből lőtt.

Gerrie Nel, a vád képviselője ezzel szemben azt hozta fel, hogy lehet, hogy Pistorius nem barátnőjét akarta megölni, de ölni akart: „Ha valaki négyszer belő egy kis helyiségbe, ahonnan nincs menekülés, az biztosan gyilkolni akar.”

Desmond Nair bíró viszont jelezte, fontolgatja, hogy előre eltervelt gyilkosságról emberöléssé minősíti vissza az ügyet. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?