Kiárusított váltófutás

Athén. A görög sajtó egy része élesen kritizálta a jövő évi athéni olimpia lángjának útvonaltervét, amely véleményük szerint eltúlzott. A váltó 27 országot érint majd, a külföldi célállomások között 33 város szerepel.

Athén. A görög sajtó egy része élesen kritizálta a jövő évi athéni olimpia lángjának útvonaltervét, amely véleményük szerint eltúlzott. A váltó 27 országot érint majd, a külföldi célállomások között 33 város szerepel. A staféta útba ejti az előző nyári ötkarikás játékok helyszínét, Sydneyt, majd Melbourne, Tokió, Szöul, Peking, Újdelhi, Kairó, Fokváros, Rio de Janeiro, Mexikóváros, Los Angeles, St. Louis, Atlanta, New York, Montreal, Antwerpen, Brüsszel, Amszterdam, Genf, Lausanne, Párizs, London, Barcelona, Róma, München, Berlin, Stockholm, Helsinki, Moszkva, Kijev, Isztambul, Szófia és Nicosia következik. Első alkalommal viszik el az ötkarikás szimbólumot Dél-Amerikába és Afrikába is. „Az illetékesek minden határt túlléptek – írja a Kathimerini című újság. – Hozzájárultak, hogy a váltófutást mértéktelenül kiárusítsák.”

A Coca-Cola és a Samsung által szponzorált staféta a helyi sajtó becslése szerint mintegy 20 millió euróba kerül majd.

A hagyományos lánggyújtó ceremóniára március 25-én kerül sor Görögországban, az 1896-os első újkori olimpia színhelyén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?