Ki lesz az év sportolója Szlovákiában?

serleg

Három korábbi győztes, egy újonc és egy kétszeres negyedik – a hagyományos Év sportolója-ankét top 5 helyezettje közül ma este (20.30) kerül ki a 2020-as év legjobbja.

A sportújságírók hagyományos év végi szavazásán ezúttal 94-en voksoltak. A pontos eredmény csak az STV 1-en élőben sugárzott műsorban lesz ismert.

A legjobb öt sportoló között ott van az alpesi síző Petra Vlhová, a 2019-es ankét győztese, aki ötödször került be az elit társaságba. Rajta kívül Peter Sagan (2013, 2015, 2017) és Matej Tóth (2016) is megnyerte már korábban a szavazást. A kerekes zsinórban tizedszer szerepel a legjobbak között, az olimpiai limitet Gyűgyön teljesítő gyalogló hatodszor. A sprinter Ján Volko eddig mindkét alkalommal lemaradt a dobogóról (2017, 2019), a Tampay Bay-jel Stanley-kupát nyert jégkorongozó, Erik Černák viszont most debütál a legjobbak közt.

A szavazáson összesen 26 sportoló neve került a szavazócédulákra, a csapatok versenyében – amelyben ezúttal csak a legjobb kollektívát nevezik meg a megszokott top 3 helyett – hat gárdáé.

Sajnáljuk, hogy idén számos válogatott sportolónk nem tudta megmutatni, mi rejlik benne, mert számos jelentős világesemény elmaradt. A többieket viszont nem akartuk emiatt megrövidíteni, ezért bár kevésbé nagyszabásúan, visszafogottabb körülményekben és kisebb létszámban, de szeretnénk őket is díjazni a népszerű ankéton” – mondta Tomáš Grosmann, a Szlovák Sportújságírók Szövetségének elnöke.

Abban viszont nem lesz változás, hogy ezúttal is bekerül valaki a Sportlegendák közé, és az Év Parasportolóját is jutalmazzák.

A 2020-as év legsikeresebb sportolóira egyedi serleg vár, amelyet üveg és arany felhasználásával alkotott meg Akilleasz Szdukosz üvegművész és dizájner. „A neve A sikerhez vezető út. A sportolók életútját szimbolizálja, amelyet a kemény edzések jellemeznek és az állandó törekvés, hogy még jobbak legyenek” – nyilatkozta Szdukosz. A serleg több mint négykilós és 42 centiméter magas.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?