KHL: hullámvasúton a Slovan

Hét meccse van hátra a KHL 2015/2016-os alapszaka-szából a pozsonyi Slovan jégkorongcsapatának, amely jelenleg a playoffot érő nyolcadik helyen áll a Nyugati főcsoportban.A KHL a hétvégén szusszant egyet az All Star-gálával, hogy a csapatok erőt gyűjtsenek az alapszakasz hajrájára.

Hét meccse van hátra a KHL 2015/2016-os alapszaka-szából a pozsonyi Slovan jégkorongcsapatának, amely jelenleg a playoffot érő nyolcadik helyen áll a Nyugati főcsoportban.

A KHL a hétvégén szusszant egyet az All Star-gálával, hogy a csapatok erőt gyűjtsenek az alapszakasz hajrájára. A kis szünetet kihasználva megnéztük, milyenek a Slovan esélyei a rájátszásba jutásra.

Fél szemük Zágrábon

A tavalyi kudarccal zárult szezonhoz képest nagyságrendekkel jobban állnak a pozsonyiak. Jelenleg nyolcadikok a Nyugati főcsoportban, s a playoffot érő helyezés megtartásához adott öt pont (és egy meccsnyi) előny a közvetlen üldöző zágrábi Medvescakhoz képest. A földrajzi elhelyezkedésük miatt ugyanaz a hat ellenfél vár mindkét csapatra idegenben, néhány napos eltéréssel (Novoszibirszk, Novokuznyeck, Vlagyivosztok, Habarovszk, Szocsi, Jaroszlavl), vagyis könnyedén összemérhető lesz a riválisok hajrábeli teljesítménye.

Szinuszgörbén ülve

A Slovan bízhat benne, hogy eddigi jó idegenbeli mérlege (51%-os eredményesség) elég lesz, más kérdés, hogy a fővárosiak folytatják-e a sormintát az egész szezon tekintetében. Miloš Říha vezetőedző csapata ugyanis egy meglehetősen nagy kilengésű szinuszgörbén ül idén: október végén zsinórban ötször kikaptak, majd sorozatban hat győzelem következett, beállítva eddigi KHL-es rekordjukat. Rögtön utána, december elején ismét jött sorozatban öt vereség, majd következett egymás után hét siker, megdöntve eddigi KHL-es rekordjukat.

Nagy góljai hiányoznak

A meccsenkénti átlagpontszám tekintetében is újra csúcsra ért a fővárosi klub: rendkívül sikeres első KHL-es évében 1,5 pontot szerzett találkozónként. A 2013/14-es szezonban ez a mutató 1,2-re csökkent, egy év múlva csak 1,05 volt, most viszont ismét 1,5 körüli az érték.

A házi pontversenyben is „normalizálódott” a helyzet. A szezon nagy részében ugyanis egy védő – az All Star-meccsen három asszisztot jegyző – Cam Barker volt sokáig a legeredményesebb (9 gól + 29 gólpassz), akit azonban nemrég megelőzött a cseh Lukáš Kašpar (14+27). Mindketten ott vannak a top 30-ban a KHL-ben, ahonnan neve és tudása alapján főleg Ladislav Nagy hiányzik a Slovanból. A rutinos csatár eddig csak 14 pontot gyűjtött 41 (!) meccsen.

Brust belejött

A támadót ugyanakkor több kisebb sérülés is hátráltatta, mint ahogy a csapathoz idény közben csatlakozott Ľubomír Višňovský esetében is megjósolhatatlan, melyik találkozón engedi meg egészségi állapota, hogy jégre lépjen. A soron következő idegenbeli meccsekre szinte biztosan nem utazik el, a Slovan védelme azonban nélküle is jól teljesít. A kapott gólok számában a pozsonyiak – a Dinamo Rigát leszámítva – messze jobbak a tabellán mögöttük álló riválisaiknál. A gárda egyre jobban megszokta a kanadai Barry Brust kapus stílusát, aki előszeretettel indít akciókat a kapu mögül. Bár statisztikái nem kiugróak (2,06-os gólátlagával a 13., öt shotoutjával a 6. a KHL-ben), egyre ritkábban váltja őt honfitársa, Michael Garnett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?