Kézi-Eb: a pontszerzés biztos továbbjutást jelent Tomoriéknak

kézi

A magyar női kézilabda-válogatott ma este (20.30) a világbajnoki címvédő Hollandia ellen lép pályára a dániai Eb-n. Ha Kovacsicsék legalább egy pontot szereznek, biztosan ott vannak a középdöntőben.

Mivel a holland válogatott előbb szombaton a szerbektől kapott ki (25:29), majd vasárnap a horvátoktól (25:27), így ők ma azért játszanak, hogy vb-címvédőként ne essenek ki a kontinenstornáról már a csoportkörben.
 
Mentális fölény kell
Tomori Zsuzsanna tudja, hogy mire kell figyelniük a mai meccsen: „Hihetetlen, hogy ennek a csoportnak ez lett a vége: a hollandokkal játszunk ki-ki meccset. Ha valaki ezt mondja, biztos, hogy kinevetem. De azért rajtuk is látszik, hogy próbálnak új csapatot építeni, viszont jól futnak, nagyon jó fizikumúak. Figyelnünk kell, hogy ne kapjunk gyors gólokat, felállt fal ellen kiegyenlített lehet a mérkőzés. Ha ugyanúgy kintről betalálunk, mint a szerbek ellen, akkor nagyon jó kis meccset fogunk velük játszani. Természetesen úgy megyünk bele, hogy mindenképp meg szeretnénk nyerni.”

Elek Gábor szövetségi kapitány tudja, hogy nagyon nehéz meccs vár rájuk: „Elmarad ez a teljesítmény a világbajnok csapatétól, de bármelyik pillanatban benne van az, hogy elő tudják rángatni. Megint mentális fölényt kellene kialakítanunk, ha ezt megtesszük, akkor lehet esélyünk. Ha ezt a holland meccset sikerrel tudjuk abszolválni, akkor azt gondolom, hogy ez egy nagyon szép Eb is lehet.” 

Matek
A magyarok keddi mérkőzése 20.30-kor kezdődik a koldingi C csoportban, de akkor már tudni fogják a 18.15-től játszott horvát–szerb találkozó végeredményét. Amennyiben a – nagy meglepetésre – két győzelemmel álló horvátok harmadszor is nyernek, a magyarok csak akkor nem jutnak a középdöntőbe, ha 21 góllal vagy annál nagyobb különbséggel kapnak ki este.

Ha a horvát–szerb meccs döntetlennel vagy szerb sikerrel zárul, a magyar együttesnek legalább egy pontot biztosan szereznie kell a továbblépéshez. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?