Kétszer is vezettek...

Larnaca. Ciprus szigetén a románokkal játszott előkészületi meccset a szlovák labdarúgó-válogatott, amely kétszer is vezetett, mégsem tudott nyerni. Ez a találkozó főpróba volt az észtek (március 26., Tallinn) és a portugálok elleni (március 30., Pozsony) vb-selejtezőre.

Róbert Vittek (jobbról) lőtte a szlovák válogatott első góljátTASR-felvételA románok már a 2. percben veszélyeztettek: Ilie lövését Čontofalský látványos vetődéssel hárította. Fokozatosan kiegyenlítődött a játék, átvették az irányítást a szlovákok, s csakhamar megszerezték a vezetést. Janočko ívelését Vittek a kifutó Stelea fölött a hálóba fejelte. A gól után is fölényben futballozott a Galis-legénység, előbb Vittek, majd pedig az ugyancsak a Nürnbergben profiskodó Mintál hagyott ki egy ziccert. Az első félóra végén Čontofalský nagy bravúrral védte Niculae 10 m-es, jól helyezett lövését. A 38. percben 11-esből egyenlített az ellenfél. Már mindenki azt hitte, 1:1-es eredménnyel végződik az első félidő, ám a szünet előtt Karhan egy gyors ellenakció után, futtából a hálóba bombázott.

A második félidőben a szlovák csapatban három új játékos is pályára lépett. Az első helyzet Reiter előtt adódott: látványos lövését Stelea szögletre ütötte. Rákapcsoltak a románok, akik helyenként túlzott keménységgel futballoztak. Varga egy kíméletlen belemenést követően kénytelen volt lebicegni a pályáról. A második játékrész közepén Čontofalský pillanatai következtek, gyors egymásutánban két gólnak látszó lövést is hárított. Két perccel a befejezés előtt Zabavník másodszor is „besárgult”, s mehetett zuhanyozni. Az emberelőnyben futballozó románok a hosszabbításban dolgozták le hátrányukat: nagy tumultus támadt a szlovák kapu előtt, Oprita ugrott a legmagasabbra, s a hálóba bólintotta a labdát.

Góllövők: Vittek (12.), Karhan (44. ), illetve Pancu (39. – 11-esből), Oprita (91.). Játékvezető: Kapitanisz (ciprusi). Sárga lap: Zabavník; kiállítva: Zabavník (88.); 500 néző. SZLOVÁKIA: Čontofalský–Zabavník, M. Petráš, Varga (60. Barčík), Čech (46. Had)–Karhan, Hlinka–Kisel (46. Breška), Mintál (78. Demo), Janočko (46. Reiter)–Vittek (78. Kožlej); ROMÁNIA: Stelea–Radoi (80. V. Badoi), Iencsi, Nastase, Rat–Petre (71. Bucur), Galca, Pancu (55. Plesan), D. Munteanu (55. Mitea)–Ilie (55. Oprita), Niculae (71. Balan).

EDZŐI VÉLEMÉNYEK – Dušan Galis: „Kitűnően játszottunk az első félidőben, sok helyzetet dolgoztunk ki, kár, hogy csak két gólt lőttünk. Fordulás után visszaestünk, azért cseréltem, mert kíváncsi voltam a többiek teljesítményére is. Bosszant az utolsó pillanatokban kapott gól.” Victor Piturca: Elégedetlen vagyok, főleg a védők játszottak gyengén, még szerencse, hogy a hajrában kiegyenlítettünk...” (t, s, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?