Kétszáznál több karatéka

Mérleget vont 2015-ös tevékenységéről a keszegfalvai Seishin Karate Klub.

Mérleget vont 2015-ös tevékenységéről a keszegfalvai Seishin Karate Klub. Ezútal is Ekecsen pillantottak vissza az eltelt esztendőre, amelyben 200 fő fölé emelkedett a klublétszám.

Jelenleg 13 településen tartanak edzéseket: Keszegfalván, Ekecsen, Nemesócsán, Dunaszerdahelyen, Ekelen, Nagymegyeren, Vásárúton, Egyházgellén, Csallóközkürtön, Nyékvárkonyon, Csallóközaranyoson, Megyercsen és Siposkarcsán.

Markovics János klubmenedzser arról tájékoztatott, hogy az értékelés előtti fáraóversenyben a dunaszerdahelyi Kósa Tamás, a barkóbában pedig a keszegfalvai csapat győzött.

Összesen tizenöt versenyen indultak 2015-ben, külföldön tízszer. Ötöt maga a klub szervezett, egyet-egyet Ekelen, Ekecsen, Vásárúton, Keszegfalván, és Dunaszerdahelyen.

Éremgyűjteményük a következő: 99 arany-, 106 ezüst- és 155 bronzérem. „Ebből kiemelkedik az U16-os Európa-bajnokságon Kovács Kata Zsófia ezüstje. Ő lett klubunk negyedik Eb-dobogósa. Előtte Lencse Angelika, Hupián Krisztina és Bajcsi Adrián örülhetett kontinensbajnoki érmes helyezésének” – hangsúlyozta Sensei Markovics. Rangsorba állították az éremhalmozókat. A 13 éven aluliak között a lányoknál Fodor Fanny (Vásárút), Szilágyi Virág (Ekel), Gódány Fanni (Egyházgelle), a fiúknál Bakoš Tamás Máté (Keszegfalva), Trenčík Erik (Keszegfalva), Menző Márk (Vásárút) volt a sorrend. Full-contactban a legtöbb aranyat szerzők rangsora: a lányoknál Kovács Kata Zsófia (Ekecs), Karika Rebeka (Dunaszerdahely), Rózsa Anna (Dunaszerdahely), a fiúknál Trenčík Nikolas (Keszegfalva), Markovics Ádám (Keszegfalva), Szabó András (Ekel).

Külön díjaztak még két felnőttversenyzőt, Hupian Kristínát (Keszegfalva) és Kagyerják Tamást (Ekecs) – mindketten full-contactban küzdöttek. „Az év szamurája díjat a keszegfalvai Bakoš Tamás Máté kapta, aki az elmúlt időszakban szinte mindenhol nyert, ahol elindult, és már ötödik éve kitartóan jár edzésekre. Az év legharcosabb amazonja az ekeli Szilágyi Virág lett, aki versenyein sorra győzött, és rengeteget fejlődött 2015-ben” – indokolt Markovics János.

Kilencvenhét karatékát azért jutalmaztak, mert jelen volt az edzések hetven százalékán, hetvenketten pedig ajándékot kaptak annak elismeréseként, hogy három vagy több versenyen képviselték a klubot.

A klubelnök aláhúzta, hogy e sikerek mögött sok ember munkája rejlik. Ezért köszöni a támogató önkormányzatoknak, a fáradhatatlan szülőknek és a kitartóan tevékenykedő edzőtársaknak. Nélkülük aligha lenne ilyen gazdag a klub éremgyűjteménye.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?