Kétgólos DAC-siker a Rapid elleni főpróbán

dac

A DAC labdarúgócsapata egy remek iramú felkészülési mérkőzésen 4:2-re legyőzte a bécsi Rapidot a MOL Arénában.

Két csontrepesztő belépővel kezdődött a mérkőzés, a bécsiek nem puhánykodtak, de a DAC nagyszerűen reagált a szétdarabolt kezdésre: a 4. percben Kalmár szabadrúgása után Krstovic közelről fejelt a hálóba – 1:0.

Trusa lapos beadása után már 2:0 lehetett volna az állás, de a berobbanó Ramadan kacskán találta el a labdát. A dunaszerdahelyiek nagyon erős első negyedórát produkáltak, és főleg a jobb oldalon voltak aktívak. A 14. percben az elfutó Andzouana találta meg egy félmagas labdával Krstovicot, aki köszönte szépen a lehetőséget – 2:0.

Folytatódott a sárga-kékek dominanciája, bár a 30. perc környékén már a vendégek is többet mutattak és a 40. percben megérdemelten szépítettek. A gól egy kakaskodást követően született, a pontrúgás után figyelmetlenek voltak a sárga-kékek, 2:1.

A második félidő Riszvanisz eladott passzával kezdődött, a hazaiak szerencséjére azonban les miatt nem lett ziccer a dologból. A vendégek egyébként hat új játékossal kezdték a második játékrészt, Guľa edző viszont nem kezdett cserélgetésbe.

Öt perc után újra kétgólossá nőtt a hazai előny, egy labdaszerzés után Krstovic Trusát hozta kihagyhatatlan helyzetbe – 3:1. Pár újabb csere után szépíteni tudtak a bécsiek, Riszvanisz újabb csúnyán eladott labdájából Druijf húzott hasznot – 3:2.

Ziccer itt, ziccer ott – folytatódott a felkészülési meccshez képest remek tempó. Ekkorra már Guľa is felforgatta csapatát, hat új játékos is pályára lépett. 

Az utolsó 15 percre fordulva sem hagytak alább az izgalmak, Leginus szemben a kapussal fura megoldást választott, amivel ugyan átverte a hálóőrt, de kicsit saját magát is. Vitális ehhez képest a semmiből szerzett gólt: a fiatal magyar játékos teketóriázás nélkül, harmincról akasztott bombagólt a felső sarokba, 4:2.

A DAC megérdemelt sikert aratott a patinás bécsi csapat ellen a főpróbán.

Jegyzőkönyv

DAC–Rapid Wien 4:2 (2:1)

Gólszerzők: Krstovic (4., 15.), Trusa (50.), Vitális (87.), ill. Kuehn (40.), Druijf (64.)

Játékvezető: Kružliak, 2009 néző

Sárga lap: Krstovic, Riszvanisz, Vitális, ill. Schick, Bajic.

DAC: Petráš–Andzouana (71. Gruszkowszki), Riszvanisz, Kaša (71. Urblík), Mendez–Dimun (81. Riquelme), Káčer (62. Vitális)–Ramadan (81. Záhradník), Kalmár (71. Szolgai), Trusa (62. Veselovský)–Krstovic (71. Leginus).

RAPID: Gartler (59. Orgler)–Schick, Cvetkovic (46. Gruell), Moormann (46. Sollbauer), Auer (59. Dijakovic)–Kerschbaum (59. Bajlicz), Greil (24. Kayigin)–Bajic (46. Druijf), Seidl (46. Mayulu), Kuehn (46. Pejic)–Burgstaller (46. Strunz).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?