Két szlovák aranyérem

Bourg-Saint-Maurice. Két aranyérmet szereztek a szlovák sportolók a franciaországi Alpokban rendezett víziszlalom-világbajnokságon. Szombaton az olimpiai bajnok Hochschorner fivérek végeztek az élen, tegnap pedig az atlantai olimpián győztes Michal Martikán nyert.

A franciaországi világbajnokságon is bizonyítottak a Hochschorner fivérek.TASR-felvételBalszerencséje volt Juraj Minčíknek, aki rövid ideig ezüstérmesnek érezhette magát, ám később az egyik kapu érintéséért két büntető másodpercet kapott, és így visszaesett a 4. helyre.

Szombaton a C2-viadal főszereplői már az elődöntőben a Hochschorner fivérek voltak. A 30 résztvevő közül a legjobb időt érték el, s a döntőben még fokozni tudták teljesítményüket. Igaz, két hibát vétettek, amiért négy büntető másodpercet kaptak, így is azonban nagy előnnyel végeztek az élen. Peter és Pavol Hochschorner eddigi pályafutásuk során remek sorozattal dicsekedhetnek: olimpiai bajnoki címet szereztek, megnyerték az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot is. A verseny után Peter Hochschorner elmondta: „Nem titkoljuk, nagyon örülünk annak, hogy megszereztük a világbajnoki címet is, hiszen ez az arany még hiányzott az éremgyűjteményünkből. Nagyon felbosszantottak bennünket a francia rendezők, akik sportszerűtlen módon mindent megtettek annak érdekében, hogy a házigazdák vetélytársait hátrányos helyzetbe hozzák. Azt hiszem, mi a lehető leghelyesebb választ adtuk a rendezők mesterkedéseire, bebizonyítottuk, hogy megérdemelten lettünk elsők!”

A döntőben a vártnál gyengébben szerepelt a másik szlovák kettős, a Milan Kubáň, Marian Olejník duó. A második legjobb idővel került a fináléba, ám feltűnően lassan evezett, és végeredményben visszaesett a 7. helyre. A K1-es versenyben a két szlovák résztvevő, Tomáš Mráz és Rado Orokocký már az elődöntőben befejezte szereplését, egyikük sem jutott a legjobb tíz közé.

Tegnap a férfi C1-esek fináléjában az elődöntő második legjobb idejét elérő Michal Martikán utolsó előttiként indult, és magabiztosan versenyezve, hibátlan teljesítménnyel megszerezte az aranyérmet. Jól szerepelt Juraj Minčík is, aki az elődöntőben a harmadik legjobb időt futotta. Tegnap sokáig úgy tűnt, övé lesz az ezüstérem, ám a zsűri a verseny után két büntető másodperccel sújtotta, mivel a 14. kapun szabálytalanul haladt át. ĺgy az összesítésben Minčík visszaesett a negyedik helyre. Nem sikerült dobogóra jutnia a női K1-eseknél Elena Kaliskának, aki a negyedik legjobbként került a fináléba, ám többször is hibázott, és meg kellett elégednie a 10. hellyel. Kitett viszont magáért Gabriela Stacherová, az elődöntőben elért hatodik helyén javítani tudott, és végeredményben negyedik lett.

EREDMÉNYEK – férfiak, C2: 1. Pavol és Peter Hochschorner 206,21 (4 büntető másodperc), ... 7. Milan Kubáň, Marian Olejník (szlovákok) 216,05 (0); K1: Fabien Lefevre (francia) 184,89 (0), ... 26. Rado Orocký (szlovák) 102,20 (2); C1: Michal Martikán 192,92 (0), ... 4. Juraj Minčík (szlovákok) 199, 64 (3). Nők, K1: Rebecca Giddens (amerikai) 216,09 (2), ... 4. Gabriela Stacherová 224,21, ... 10. Elena Kaliská (szlovákok) 396,64 (160).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?