Két orosz sílövő is doppingolt

Szocsi |

<p>A Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) ideiglenesen felfüggesztette Irina Sztarih versenyzési jogát, miután a B próba megerősítette az első analízist, amely szerint az orosz sílövő doppingolt, méghozzá EPO-t használt.</p>

 Eltiltása ügyében az IBU csak azután határoz, hogy a szövetség illetékes fegyelmi bizottsága meghallgatja Sztarihot. A 26 éves versenyző indulni akart, de nem állhatott rajthoz a februári szocsi téli olimpián, mivel a játékok előtt nem sokkal pozitív doppingmintával szolgált. Az éremesélyesként számon tartott, a sportági világranglistán legmagasabban jegyzett sílövőt az orosz szövetség kitette az olimpiai csapatból.

    A szombati IBU-bejelentés nyomán Sztarih ügyvédje azt közölte, hogy fellebbeznek, de nem a svájci nemzetközi Sportdöntőbíróságnál teszik ezt, hanem polgári bírósághoz fordulnak. A biatlonos visszaléptetése után hazája szövetségének címzett levelében értetlenségének és meglepetésének adott hangot, amiért pozitív lett a december végén elvégzett doppingellenőrzéskor leadott mintája.

    Honfitársnője, a 30 éves Jekatyerina Jurjeva esetében a B próba szintén tiltott szer használatát erősítette meg. A korábbi világbajnok Jurjeva, aki volt már eltiltva dopping miatt 2008 és 2010 között, jóval a mostani bejelentés előtt bejelentette: befejezi sportolói pályafutását.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?