Két nehéz ellenfél

Monte-Carlo. A labdarúgó UEFA Kupa pénteki sorsolásán kiderült, hogy az Újpest a Paris Saint-Germainnel, a ZTE a Dinamo Zagrebbel, az FTC a Kocaelivel, a Púchov pedig a Bordeuax csapatával találkozik a nyitó fordulóban.

Erik Hrnčár (balra) Mirko Hrgoviccsal csatázik a labdáért a Siroki Brijeg–Senec UEFA Kupa-selejtezőn. A visszavágót a boszniai csapat nyerte 3:0 arányban, s 5:1-es összesítéssel jutott az 1. fordulóbaTASR/AP-felvételAz ZTE – amely a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában szintén zágrábi (NK Zagreb) ellenféllel találkozott –, valamint az FTC esetében kijelenthető, hogy szerencséjük volt a párosítás kialakításánál, és eséllyel vehetik fel a küzdelmet a továbbjutásért.

Az MK-győztes újpestieknek már nagyobb „falat“ jutott, hiszen azzal a nagyhírű párizsi együttessel kell összemérniük az erejüket, amely többek között 1995-ben elődöntőt játszott a BL-ben, 1996-ban pedig megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját.

Az ÚTE, a ZTE ős a Púchov idegenben, az FTC hazai pályán kezd. A játéknapok: szeptember 19. és október 3.

LADISLAV MOLNÁR, az Újpest trénere: – Ennél nehezebb ellenfelet szinte nem is kaphattunk volna. A Paris Saint-Germain a korábbi világ-, jelenlegi Európa-bajnok franciák egyik legnépszerűbb és legjobb csapata. Talán mindent elárul róluk, hogy náluk játszik a vb-aranyérmes brazil válogatott klasszisa, Ronaldinho. Ennek ellenére természetesen mindent elkövetünk majd a továbbjutásért, hiszen ők is emberek, így legyőzhetők. Nehéz riválist kaptunk, de nagyon örülünk, hogy szurkolóink Európa egyik leghíresebb együttesét láthatják majd Magyarországon.

GARAMI JÓZSEF, az FTC vezetőedzője: – A török futball jelenlegi helyzetét semmi nem jellemzi jobban, mint az a tény, hogy válogatottjuk bronzérmet szerzett a világbajnokságon. A Kocaeli megnyerte a hazai kupasorozatot, a nagyhírű Besiktast kiütéssel, 5-0-ra győzte le a döntőben. Nehéz párharc vár ránk. Úgy értesültem, hogy ellenfelünk fantasztikus szurkolótáborral rendelkezik, és otthon szinte le-győzhetetlen. A sorsolás szeszélye folytán sajnos ismét az Üllői úton játsszuk az első mérkőzést, jobb lett volna, ha idegenben kezdünk.

Bozsik Péter, a ZTE szakvezetője: – A Dinamót mindenképpen nehezebb ellenfélnek tartom, mint a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában búcsúztatott NK Zagrebet, hiszen jobb játékerőt képvisel és nagyobb a szurkolótábora. A magyar együttesek az elmúlt években rendre alulmaradtak a Dinamo Zagrebbel szemben, így nagy fegyverténynek tartanám, ha mi nyernénk a párharcot.

JOZEF ŠURAN, a Púchov trénere: – Mit mondhatok a sorsolásra? A Bordeux nagyon erős és attraktív ellenfél, nemcsak a Púchov, hanem az egész szlovák futball szempontjából. Olyan játékosok, mint Dugarry, Pauleta, Savio már jelentenek valamit az európai labdarúgásban. Nem láttam játszani a francia csapatot, ezért nem akarok bővebben belemenni a jóslatokba. Minden meccs 0:0-lal kezdődik.

A PÁROSĺTÁS: Sporting Lisboa– Partizan Beograd, Legia Warszawa–Utrecht, Real Betis–Zimbru Kisinyov, Szarajevo–Besiktas, CSZKA Moszkva–Parma, Levszki Szófia– Bröndby, Anderlecht–Stabaek, National Bucuresti–Heerenveen, Lazio –Xanthi, Aberdeen–Hertha, Ipswich Town–Szmederevo, Maccabi Tel-Aviv–Boavista, AIK Stockholm–Fenerbahce, Sparta Praha–Siroki Brijeg, Austria Wien–Sahtyor Donyeck, Denizli–Lorient, Chelsea–Viking Stavanger, Hapoel Tel-Aviv– Karnten, VfB Stuttgart–Ventspils, FC Koppenhága–Djurgarden Viktoria Žižkov–Glasgow Rangers, Vitesse Arnhem–Rapid Bucuresti, Leeds United–Metalurg, Servette-Wronki, Sturm Graz–Livingston, Zseljeznicsar–Malaga, Liberec-Dinamo Tbiliszi, Leixoes–PAOK, Lovecs-Panathinaikosz, Crvena zvezda–Chievo, Hajduk Split–Fulham, Primorje– Wisla Kraków, Grazer AK–APOEL Nicosia, Celta Vigo–Odense, Metalurg Donyeck–Bremen, Celtic–Suduva (litván), FC Porto–Polonia Warszawa, Gomel (fehérorosz)-Schalke, Grasshoppers–Zenit, Ankaragücü–Alaves, Famaguszta– Iraklisz, Midtjylland–Varteks (horvát), CSZKA Szófia–Blackburn, Slavia Praha–Mouscron.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?