Két magyar érem

Nimes. Jól szerepeltek tegnap a magyarok a franciaországi vívó-világbajnokságon, hiszen két érmet is szereztek. A románok elleni elődöntőben a Ferjancsik Domonkos, Nemcsik Zsolt, Fodor Kende összetételű férfi kardcsapat remekül vívott.

Nimes. Jól szerepeltek tegnap a magyarok a franciaországi vívó-világbajnokságon, hiszen két érmet is szereztek. A románok elleni elődöntőben a Ferjancsik Domonkos, Nemcsik Zsolt, Fodor Kende összetételű férfi kardcsapat remekül vívott. A kezdés lehengerlő volt (10:1), s a folytatásban is többnyire sikerültek az akciók. Az ellenfélnek esélye sem volt a győzelemre. Az olimpiai bajnok Covali- ellen Ferjancsik és Fodor is nyert. A fináléban az oroszok ellen már nem ment a magyaroknak.

Az idegek csatája zajlott a páston a magyar–orosz női párbajtőr elődöntőben, amely végül az oroszok győzelmét hozta, így ők kerültek a fináléba, míg a magyarok a 3. helyért vívhattak. A bronzcsatában 45:44-re legyőzte az olaszokat, így a harmadik helyen végzett a Nagy Tímea, Mincza Ildikó, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka összeállítású magyar csapat. Eleinte az olaszok voltak lelkesebbek, 40:31-re vezettek. Az utolsó párban azonban az addig gyengélkedő Nagy megtáltosodott, és utolérte Casciolit (44:44), majd ismét ő találta el ellenfelét.

EREDMÉNYEK – férfi kardcsapat, elődöntő: Oroszország–Németország 45:37, Magyarország–Románia 45:28; a 3. helyért: Románia–Németország 45:40; döntő: Oroszország–Magyarország 45:37.

Női párbajtőr, elődöntő: Svájc– Olaszország 45:30, Oroszország– Magyarország 36:32; a 3. helyért Magyarország–Olaszország 45:44; döntő: Oroszország–Svájc 45:35.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?