Két kiállítás a pozsonyi derbin

Pozsony. A 13-as szám nem hozott szerencsét a Petržalkának, két játékosát is kiállították a Slovan elleni rangadón. Mivel az élcsapatok mindnyájan nyertek, a táblázat első felében nem történtek változások, a Slovan megtartotta előnyét. Figyelemre méltó, hogy egyedül csak az Inter fiatal csapata szerzett pontot idegenben.

Ján Šlahor (jobbról), a Slovan gyors csatára remekül játszott a ligetiek elleni derbinTASR-felvételA Trnava–FC Košice meccs előtt a hazai klub vezetői köszöntötték a 60 éves Josef Geryket, aki a hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején kapusként háromszor tagja volt a bajnokcsapatnak. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak rögtön támadólag léptek fel, egymás után négy szögletrúgást rúgtak, s a 13. percben Ujlaky beívelését követően a szenegáli Fall ugrott a legmagasabbra, s fejjel szerzett vezetést csapatának (13.). Állandóan a kassai tizenhatos előtt zajlott a játék, és csakhamar újabb gólt szerzett a hazai együttes: Ujlaky ívelt szabadrúgását Hluško szintén fejjel juttatta a hálóba (23.). Később vezettek néhány veszélyes akciót a vendégek, Beňo lövését Belic kapus csodával határos módon hárította. Szünet után sem változott a játék képe, állandóan a nagyszombatiak támadtak, de csak egy kapufáig jutottak. A 61. percben gólt rúghattak volna a kassaiak, de Mati löketét Belic bravúrosan hárította. A hazaiak megérdemelten győztek, négy egymás utáni döntetlent követően megszerezték a három pontot.

Az első félidő történéseit nagy mértékben befolyásolta az 5. perc: Holčík elvesztette a labdát a középpályán, Czinege lecsapott rá, s pontos átadását Lelkeš közelről értékesítette. A vendégek vezető gólja idegessé tette a hazaiakat, nem tudtak igazán játékba lendülni, az Inter fiataljai rendre megnyerték a párharcokat, bár kapura nem nagyon voltak veszélyesek. Ennek ellenére, ők irányították a játékot. Szünet után aktívan kezdtek a hazaiak, az 54. percben egy Breška, Peter Vavrík akciót követően Perniš tisztán állva fejelt a hálóba. Később ugyanez a trió növelhette volna csapata előnyét, de Perniš hibázott. A hajrában mindkét csapatnak volt egy-egy lehetősége, ám sem Lelkeš, sem Perniš nem tudott eredményes lenni.

Sok helyzet adódott a vendéglátók előtt a Ružomberok– Trenčín összecsapáson, már az első 30 percben legalább 3:0-ra vezethettek volna. Hogy nem így történt, ez a pontatlan lövéseknek tudható be. A vendégek előtt mindössze egy helyzet adódott. Közvetlenül szünet után az alig-alig támadó trencséniek gólt értek el: egy jobboldali beívelés után Fabuš fejjel talált a hálóba. Nem sokáig tartott a vendégek öröme, öt perc múlva Helbich átadását Števko értékesítette. Az egyenlítés után csakhamar vezetést szereztek a vendéglátók, a trencséniek ezt nem hagyták annyiban, elkezdtek támadni, fölénybe kerültek, de a hazaiak jó védekezéssel tartani tudták előnyüket.

u Az első percekben a vendégek irányították a játékot a Žilina–Dubnica összecsapáson, és a 8. percben vezetést is szereztek, kihasználták a hazaiak védelmi hibáját. Utána beálltak védekezni, s ez lett a vesztük, mert a magukra találó vendéglátók nagy fölénybe kerültek, állandóan veszélyeztettek, s csakhamar gólokat is rúgtak. A bajnok ilyen arányban is megérdemelten nyert, s ha kihasználja helyzeteit, akár kétszámjegyű győzelmet is arathatott volna. (sr)

A bajnokság állása:

1. Slovan 13 9 2 2 21:9 29

2. Trnava 13 6 6 1 20:10 24

3. Žilina 13 7 2 4 24:12 23

4. Púchov 13 6 3 4 19:17 21

5. FC Košice 13 4 6 3 18:17 18

6. Inter 13 5 2 6 16:23 17

7. Petržalka 13 3 5 5 15:18 14

8. Dubnica 13 4 2 7 12:17 14

9. Ružomberok 13 4 1 8 18:26 13

10. Trenčín 13 2 1 10 11:25 7

A következő forduló műsora, október 26., szombat, 14.00: Inter– Trnava, Trenčín–Púchov, Dubnica–Slovan, Košice–Žilina. Október 27., vasárnap, 10.30: Petržalka– Ružomberok.

GÓLLÖVŐLISTA

Pozsony. Az I. labdarúgóliga 13. fordulója után így fest a góllövőlista – 10 gólos: Róbert Vittek (Slovan Bratislava), 8 gólos: Marek Mintál (MŠK Žilina), 6 gólos: Vladimír Helbich (MŠK, SCP Ružomberok), Martin Fabuš, Laugaricio (Trenčin), 5 gólos: Souleymane Fall (Spartak Trnava), Ľuboš Perniš, Peter Vavrík (mindkettő Matador Púchov), 4 gólos: Dušany Sninský (MŠK Žilina), Juraj Halenár, Miroslav Drobňák, Július Lelkeš, Marián Tomčák (mind Inter Bratislava), Martin Obšitník (1. FC Košice). (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?