Két-két arany és kvóta a kajak-kenu vb zárónapján

Szeged |

<p>A magyar versenyzők két-két aranyérmet, illetve ötkarikás kvótát gyűjtöttek a vasárnapi zárónapon a szegedi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.</p>

Az egyik elsőség a 22. születésnapját szerdán ünneplő Csipes Tamara nevéhez fűződött, aki 5000 méteren diadalmaskodott. A Domino Honvéd kajakosa rendkívül taktikusan lapátolt, s teljesen megérdemelten harcolta ki a győzelmet. A magyar versenyző - akinek édesapja, egyben edzője, az olimpiai bajnok Csipes Ferenc 1986-ban, Montrealban szintén nyert világbajnoki címet hosszú távon,, mégpedig 10 ezer méteren - második aranyérmét gyűjtötte be Szegeden, pályafutását tekintve pedig ez a negyedik vb-címe a felnőttek között.

A férfiak hasonló számában Pauman Dániel, valamint a kenus Varga Dávid egyformán kilencedikként zárt.

A 200-as döntők után egyedül a Kovács Katalin, Kozák Danuta kajakos duó állhatott fel a dobogóra a hazaiak közül, ők azonban annak a legmagasabb fokára. K-1-ben Molnár Péter nyolcadik, a 2006-ban ebben a számban ugyanitt világbajnok Paksy Tímea pedig utolsó, azaz kilencedik lett a fináléban, ezzel együtt mindketten szereztek egy-egy kvótát. A Sík Márton, Beé István kajakos duó hetedikként ért célba, ezzel azonban ők nem gyűjtöttek indulási jogokat.

C-2-ben Horváth Gábor és Foltán László ötödik lett a fináléban, míg Takács Kincső hatodik helyen ért célba a női kenusok versenyében.

A váltók fináléiban nem termett babér a magyaroknak, érem nélkül zártak.

A befejező napon is több mint tízezer néző buzdította a hazai sportolókat a Maty-éren, ahol ismét 30 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?