Két éve nem ugrott ekkorát

<p>Női távolugrásban Medgyes Renáta nyerte a hétvégén Nagyszombatban megrendezett országos bajnokságot. 663 centiméteres ugrásával alig maradt el az augusztusi moszkvai vb-induláshoz szükséges szinttől (665).</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ebben az évben 648 centiméter volt Medgyes Renáta legjobbja. A hétvégi nagyszombati szlovák bajnokságnak úgy vágott neki, hogy nem az ugrások nagysága, hanem a győzelem a cél.

„Azt már az országos bajnokság rajtja előtt tudtam, hogy olyan erős hátszél fúj, amely miatt nem fogják elfogadni, ha esetleg megugrom a moszkvai világbajnoki induláshoz szükséges 665 centis B szintet – mondta lapunknak Medgyes, aki rögtön első próbálkozásra 663 centiméterre szállt. – Ugyanakkor két éve nem ugrottam ilyen messzire versenyen, s ez lelkileg nagyon megnyugtatott.”

Az ellenfeleit pedig némiképp sokkolta, mivel Medgyes a szlovák bajnokságot megelőző isztambuli versenyén csak 608 centiig jutott, korábban Párizsban pedig 623-mal lett harmadik. „Törökországban minden körülmény rendben volt, csak én nem hoztam a formám. Most viszont nem voltam százszázalékosan egészséges, fájt a torkom és a derekam is, az orvos antibiotikumot írt elő. Ezért nagyon meg vagyok elégedve, hogy így is nyerni tudtam Nagyszombatban.”

Ez a tény pedig azért is fontos, mert végső soron akár világbajnoki szereplést is jelenthet a 30 éves atlétának: a fő rivális Jana Velďáková (aki az ob-n 636 cm-rel a második lett) ugyanis már korábban megugrotta a B szintet, viszont ha ez Medgyesnek is sikerül a július végi határidőig, akkor szlovák bajnokként ő lehet ott Moszkvában az augusztusi seregszemlén.

„Szerintem nagy esélyem van kijutni Oroszországba, most már csak a limitre koncentrálok. Két hét edzés után szeretnék egy versenyen is indulni, a helyszínről viszont még nem döntöttünk a menedzserrel. Sok viadal van mostanság Európában, de nem szeretnénk sokat utazni, és az is túlzás lenne, ha minden héten rajthoz állnék valahol. Csehországban július második felében két versenyen már biztosan indulok, Táborban és Nové Město nad Metujíban, ezekhez keresünk még egy harmadikat” – tette hozzá Medgyes. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?