Késleltetett focikikelet – kérdőjelekkel

Pozsony/Léva/Galánta/Nyitra/Dunaszerdahely. Ahogy azt már jóelőre sejteni lehetett, a regionális szintű futballbajnokságokban újabb fordulót halasztottak későbbi időpontra a pontvadászatot irányító szövetségek. A Nyugat-szlovákiai kerületi (III., IV., V. liga), illetve a galántai (I., II.

Pozsony/Léva/Galánta/Nyitra/Dunaszerdahely. Ahogy azt már jóelőre sejteni lehetett, a regionális szintű futballbajnokságokban újabb fordulót halasztottak későbbi időpontra a pontvadászatot irányító szövetségek. A Nyugat-szlovákiai kerületi (III., IV., V. liga), illetve a galántai (I., II. osztály), a lévai, nyitra-vágsellye-aranyosmaróti (I., III. osztály) területi bajnokságokban immár a második tavaszi fordulót napolták el. A Pozsonyi kerületben el sem rajtol, míg a dunaszerdahelyi bajnokságban pedig nem folytatják az elmúlt hét végén elkezdett tavaszi pontvadászatot.

Másodszor halasztottak

„Mi már másodízben voltunk kénytelenek minden létező csatornán értesíteni az általunk irányított bajnokságokban játszó klubok vezetőit a futballstopról. A klubvezetők, illetve tisztségviselőink egybehangzó véleménye szerint a játékteret szinte mindenütt hótakaró borítja, mely az enyhülést követően fokozatosan sártengerré alakul át. Ilyen helyzetben nincs értelme beindítani a bajnokságot. A felnőttek és az ifisták mezőnyének menetrendjét bizony alaposan felborította a kényszerszülte fociszünet. A 16. és a 17. forduló pótlásának időpontjáról még zajlanak az egyeztetések. Annyit azonban megígérek, az új időpontokról idejében értesítjük az érintetteket” – nyilatkozta lapunknak tegnap délután Milan Sládkovič, a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség titkára.

Talán jövő héten

Léván a területi futballszövetség titkárát, Ondrej Hanušiakot sikerült telefonon elérnünk. „A mi csapatainknak, játékvezetőinknek újabb (kényszer)pihenőt rendeltünk el. Ilyen helyzetben nehéz előre bármit is tervezni. Ha az Isten is úgy akarja, akkor a jövő hét végén a sorrendben 18. fordulóval indítjuk el tavaszi idényt. A 16. ill. a 17. forduló pótlásának időpontjáról még nem döntöttünk” – értesültünk a tisztségviselőtől.

A Zobor alatti városban Peter Martinecnél, a Nyitra-Vágsellye-Aranyosmaróti Területi Futballszövetség elnökénél érdeklődtünk a legújabb fejleményekről. „Eldöntöttük, a felnőttek I. (17. forduló) és III. B (15.) osztályának találkozóit, illetve az ifik bajnoki párharcait március 13-án és 14-én nem rendezzük meg. Az új időpontot szövetségünk sportechnikai bizottsága határozza meg”.

Megdöbbentő látvány

A Pozsonyi Futballszövetség tegnapi sajtótájákoztatóján a testület sporttechnikai bizottságának elnöke, Miroslav Richtárik jelentette be, hogy elmarad a III., ill. a két IV. liga e hét végére tervezett tavaszi idénynyitója. „Munkatársaimmal az elmúlt hét végén kezdtük el a pozsonyi, és a fővároshoz közeli futballpályák helyszínelését. Bennünket is megdöbbentett a látvány, a játékterek nagyon megsínylették a márciusi tél tombolását. Előreláthatóan április 14-én pótoljuk a 17. fordulót – adta közre a sokakat érintő információt a futballvezető.

Mátyusföldön sem lesz focikikelet. „Ezúttal is a halasztásra szavaztak szövetségünk illetékesei. A felnőttek I. osztályában (17. forduló), illetve az ifiknél (19. forduló) egyaránt várniuk kell a csapatoknak az immár késletetett nyitányra. Az új időpontról ez idáig még nem döntöttünk” – mondta Papp Szilveszter, a Galántai Területi Futballszövetség titkára.

Ahogy arról már tegnapi számunkban beszámoltunk olvasóinknak a Csallóközben pedig felfüggesztették az egy héttel ezelőtt elrajtolt pontvadászatot. A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség időközben már arról is döntött, hogy az ifik I. és II. osztálya, ill. a felnőttek I., II. és III. osztálya hét végére tervezett 17. fordulójának találkozóit április 8-án (ifik), valamint április 13-án és 14-én (felnőttek) egyaránt 16 órai kezdettel pótolják. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?