Keretszűkítés előtt

Pozsony. Kedden véget ért az élvonalban szereplő Petržalka labdarúgócsapatának téli alapozása. Tegnaptól ismét a Duna-parti stadionban készülnek a ligetiek.

Az udvardi Suchánek Lászlótól (balra) gólokat várnak a ligetiekM. Nagy László felvételeVladimír Weiss vezetőedző legénysége több mint egy hetet töltött Zsolna közelében (Vrátna). Délelőtt tornatermi és műfüves tréning, délután pedig erőnléti edzés volt műsoron. Nem panaszkodhatnak a ligetiek, hiszen meglepően kellemes időben gyakorolhattak és kétkapuzhattak.

– Petr Kašpar menedzser választotta ki a helyszínt és az időpontot. Minden tekintetben sikeresnek mondható a januári edzőtáborozásunk. Főleg azt emelném mi, hogy alig kellett utaznunk, szinte minden egy helyen volt. Az előző években, amikor a Magas-Tátrában alapoztunk, mindig komoly gondot okozott a havas-jeges talaj – mondta a Petržalka mestere.

Csak az a huszonhárom futballista utazott el az edzőtáborba, aki érvényes szerződéssel rendelkezett (Martin Lipčák, Anton Jánoš, Juraj Čobej–Ondrej Debnár, Martin Bednár, Vladimír Kinder, Frentišek Ševínský, Viktor Hall, František Hanc, Miloš Soboňa, Suchánek László, Martin Obšitník, Daniel Hošek, Borbély Balázs, Michal Kubala, Vladislav Zvara, Anton Šoltís, Tomáš Zárecký, Michal Drobný, Štefan Maixner, Karel Vácha, František Gajarský, Martin Mikulič); a sérüléssel bajlódó Kusalík és Medveď, valamint a próbajátékon lévő Desiatnik (a Videoton végül is nem igazolta le) Pozsonyban maradt.

A közeli napokban tizennyolcra szűkül a Petržalka kerete, s egy hét múlva csak azok utaznak a Csehországban sorra kerülő két előkészületi találkozóra, akik pályára lépnek a tavaszi idényben.

– A közelmúltban leigazoltuk a cseh Váchát (České Budějovice), a kassai Obšitníket és Hancot, aki utoljára az ukrajnai Minszkben futballozott. A rajtig még egy-két játékossal szeretnénk erősíteni; hogy kiktől veszünk búcsút, az csak a jövő hét közepén dől majd el – újságolta Petr Kašpar menedzser.

A Petržalka a 4. helyen zárta a pontvadászat első felvonását, s mivel több rutinos játékossal (Lipčák, Soboňa, Kinder, Maixner, Obšitník Zvara) rendelkezik, nem elképzelhetetlen, hogy dobogós helyen végez. A klubvezetés egyelőre „csak” az Intertotó Kupát emlegeti... (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?