Kemény munka és fegyelem

Pozsony. Edzői pályafutása legsikeresebb esztendejét zárta a 48 éves Ladislav Jurkemik. Irányításával őszi bajnok lett a zsolnai együttes, majd kinevezték a nemzeti csapat szakvezetőjévé, és a szakemberek őt választották az év trénerévé.

Az év legjobb edzőjeTASR-felvétel Hitte volna januárban, hogy ilyen eredményes hónapok következnek?

Az igazat megvallva, nem is reménykedtem, hogy még az idén valóra válik dédelgetett álmom, s én ülhetek a válogatott kispadján. Ez minden edző vágya, ha kimondja, ha nem. Ez a csúcs. Zsolnai védenceimmel bebizonyítottuk, hogy nemcsak a fővárosban tudnak futballozni. Az már csak hab a tortán, hogy a rám voksoltak #egtöbben a vezetők és az újságírók közül. Szerénység nélkül elmondhatom: labdarúgóként vittem valamire, remélem, a nemzeti együttes élén sem vallok szégyent.Váratlanul érte a szövetség felkérése?

Először nem akartam elhinni, hogy rám esett a vezérkar választása, hiszen mások tartoztak az esélyesek közé. Amikor múlt csütörtökön este fél kilenckor František Laurinec elnök közölte velem: én vagyok a befutó, alig találtam szavakat. Ugyanis korábban arról volt szó, hogy én vezetem majd az utánpótlás válogatottat. Csakúgy mint játékosként, edzőként is a kemény munka és a fegyelem híve. Nem tart attól, hogy főleg a légiósokkal akadnak majd problémái?

Egy biztos, nem változtatom meg módszereimet, ezzel számolni kell a futballistáknak. Idegenlégiósaink klubjukban szinte felszántják a pályát, a válogatottban pedig csak téblábolnak. Ennek az időszaknak már vége! Az egyenes beszéd híve vagyok, úgy tervezem elbeszélgetek a szóba jövő külföldön játszókkal, s tisztázzuk a játékszabályokat. Akik ezt nem respektálják, azok elbúcsúzhatnak a címeres meztől. Legalább is addig, míg én ülök a kispadon. Bevallom, számítok rá, hogy kezdetben lesznek súrlódások. Nálam az nem történhet meg, hogy egy játékos a meccs után nyilvánosan bírálja a taktikát... Kik lesznek a szakmai stáb tagjai?

Egyelőre még korai erről beszélnem, egyeztetnem kell a szövetség vezetőivel. Azt szeretném, ha Jozef Šuran segítené a munkámat. Jožo Púchovban már bizonyított. Azonos a focifilozófiánk, jól kiegészítenénk egymást, ugyanis eléggé lobbanékony típusú vagyok, ő pedig sokkal nyugodtabb természetű. Az biztos, csak olyanokat jelölök, akikben tökéletesen megbízom.Sajnálja, hogy a szövetség felkérése miatt el kellett hagynia a zsolnai csapatot?

Nem az én stílusom félbe hagyni a munkát. Azonban választanom kellett, szerencsére az MŠK vezetői megértettek, s elfogadták döntésemet. Szép emlékekkel távozom az együttestől, bízom benne, utódom irányításával is folytatja menetelését a gárda.Mit szeretne elérni a válogatottal?

Egyértelműen magas célokat kell kitűznünk. Már legfőbb ideje lenne kijutni egy rangos viadalra, ott akarunk lenni az Európa-bajnokságon. Január 25-én tartják a selejtezőcsoportok sorsolását, akkor megtudjuk, kik lesznek a vetélytársaink. Annak örülnék a legjobban, ha tetszetős és eredményes támadójátékkal sikerülne visszacsalogatni a szurkolókat a lelátókra. Telt ház előtt öröm futballozni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?