Kelemen helyett Tašký

Óvár. Nagy horderejű változásokra került sor az elmúlt hetekben az óvári zöld–fehér gárdánál. A közép-szlovákia V. liga D-csoportjának tavalyi újoncánál edzőváltás előzte meg a nyári felkészülés nyitányát.

Kelemen Norbert játékosedző (a 2. helyre vezette védenceit) lemondása után Lambert Tašký kezébe került a karmesteri pálca. A legutóbb a nagykürtösi ifiknél dolgozó szakvezető munkáját Kelemen Norbert segíti, aki labdarúgóként is hasznára lesz csapatának. A játékoskeretben is nagy volt a jövés-menés. A mikszátfalvi (Sklabiná) Príbeli Péter és a losonci Schmidt László visszatért anyaegyesületéhez. Koncz László a Bátorová csapatához igazolt, míg a Geregay János, Miloš Varholák, Pavol Černík összetételű trió a IV. ligás nagykürtösiekhez került féléves vendégjátékra. Törvényszerű, hogy a hiányzók helyébe újak léptek. A legnagyobb erősítésnek a nagykürtösiektől érkezett kapus, Miroslav Holub, illetve a két középpályás, Marián Násaly (Kamenné Kosihy) és Rajtyúk Róbert (Radvaň) számít. A 22-es keretet a Sykora János vezette hazai ifiből kiszemelt Katyi Krisztiánnal, Molnár Gyulával, Tóth Márióval és Jancsó Zoltánnal töltötték fel. Egyébként a felnőttek 22 fős bővebb keretében immár kilenc saját nevelésű futballista vár bevetésre.

A nagy horderejű változások ellenére az előkészületi meccsek eredményei azt sugallják, hasznosnak bizonyult az óvári vérfrissítés. „Úgy érzem, ismét egy jó képességű kollektíva alakult ki nálunk” – fogalmazott Saranko József klubmenedzser. Állítását a felkészülési meccsek eredményeivel támasztotta alá. „Főleg IV. ligás csapatokkal mértük össze tudásunkat. A nagykürtösieket kétszer is legyőztük (2:1, 3:1), a tiszolciakat 4:2-re, a királyfalvaiakat 2:0-ra, a balassagyarmatiakat 3:2-re vertük. Pozitív mérlegünket csupán két vereség csúfítja. Kedvező jelenség, hogy ismét elemében van házi gólkirályunk, György József, aki 6 meccsen 11 találatot ért el. Az egyébként mecénásként is közreműködő menedzser elégedettségét az is bizonyítja, hogy meghosszabbította az eredetileg három évre tervezett szponzori szerződését a klubbal. Vladár Ervin klubelnök elmondása szerint a változások ellenére is derűlátók, továbbra is az élmezőnyben szeretnének mozogni az óváriak. (ferar)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?