Kékre verte a Roma a kékeket

A Bayern München és a PSG ott lesz a legjobb tizenhat között a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.Az első forduló után nagyon másképp nézett ki a helyzet a C csoportban, mint ahogy most áll.

A Bayern München és a PSG ott lesz a legjobb tizenhat között a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Az első forduló után nagyon másképp nézett ki a helyzet a C csoportban, mint ahogy most áll. Úgy tűnt, érvényesül a papírforma: a Chelsea hatot rúgott a Qarabagnak, a Roma pedig csak Alisson kapusnak köszönhette, hogy megúszta vereség nélkül az Atlético elleni hazai meccsét. A bivalyerős Chelsea és a rutinos Atléti továbbmegy, a Roma örök ígéret marad, gondoltuk akkor. Ehhez képest a negyedik fordulóban a Roma hazai pályán lelépte a Chelsea-t, az Atlético pedig az azerbajdzsáni iksz után hazai pályán sem bírt a Qarabaggal. A képlet másképp fest: a Chelsea és a Roma is továbbjut, ha megveri az azeri csapatot, az Atléticónak ez esetben az sem lenne elég, ha legközelebb a Romát (odahaza), majd a zárófordulóban a Chelsea-t (idegenben) is legyőzné, márpedig a jelenlegi forma alapján mindkét eredmény meglepetésnek számítana.

A Chelsea formája sem az igazi. Tavaly az egész szezon során mindössze öt mérkőzést veszítettek el a kékek a Premier League-ben, idén tíz forduló után már három vereséggel állnak. S már a BL-ben sem megy. A Roma elleni játék – különösen a második félidőben – egészen rettenetes volt. A 3:0-s különbség teljesen reális volt, sőt, akár még fájdalmasabb is lehetett volna a vége. Az angol sajtó ízekre szedte azt a jelenetet, amikor három Chelsea-bekk üldözi Dzekót, aki egy visszacsel után Perottihoz passzolt. Az argentin tízméteres körzetében nem volt egyetlen angol futballista sem, mégsem lett 4:0, Perrotti ugyanis kilőtte a stadionból a labdát. „Komikus” – írta a CFC védekezéséről a BBC, és alighanem ez volt a legfinomabb jelző. A Chelsea problémáit alighanem az jelenti, hogy a tavalyi idény szűrőzsenijei közül Nemanja Maticsot a klub eladta a Manchester Unitednek, N’Golo Kanté pedig még mindig sérült. „Vissza kell nyernünk a harci szellemünket. Nagyon nehéz idény vár ránk, ha nem térünk rá a helyes útra” – fogalmazott a meccs után Antonio Conte, aki továbbra is vállalja a felelősséget a gyengébb eredményekért. (Érdekesség, hogy ez volt az első angol vereség a BL-ben idén, a mérleg így angol szempontból 12-4-1.)

A Roma és a Chelsea mellett szinte biztosra vehető a Barcelona és a Juventus továbbjutása is. A Barcelonának ehhez a hátralévő két mérkőzésen elég lesz egy pontot gyűjtenie, a Juventusnak pedig háromra lesz szüksége (az Olimpiakosz elleni idegenbeli fellépés alkalmas lehet ennek megszerzésére). Ugyanakkor kedden egyik nagyágyú sem remekelt, a Barcelona szürke játékkal mindössze 0:0-ra végzett Pireuszban. A Barcelonával öt év után fordult elő újra, hogy nem talált a kapuba BL-csoportmérkőzésen (2012: Benfica 0:0). A Juventus sem lehet büszke magára, Higuaín egyenlítő gólja nagyon kellett a hajrában. Ha a Sporting megőrizte volna 1:0-s előnyét, akkor lépéselőnybe került volna az olasz csapattal szemben.

Csak matematikailag nem lépett a legjobb tizenhat közé a Manchester United, amely a Benfica elleni hazai 2:0-nak örülhetett. Az angoloknak a továbbjutáshoz elég lesz egy pont a hátralévő két meccsükön – nehezen hihető, hogy erre ne lennének képesek. A nap vesztese a Basel, amely ahelyett, hogy bebiztosította volna a továbbjutását, odahaza kapott ki a CSZKA Moszkvától, így mindkét csapat 6-6 pontos, az egymás elleni eredmény azonban továbbra is a svájciaknak kedvez.

Továbbjutásnak örülhetett viszont a PSG és a Bayern München. A párizsi csapat ötöt rúgott az Anderlechtnek (két meccsen összesen kilencet), és ezúttal született egy tripla is. Nem Neymar vagy Mbappé szerzett három gólt, hanem egy bekk: Layvin Kurzawa. Ez volt a BL történetének első triplája, amelyet védő szerzett, a PSG pedig az első csapat, amelyik négy csoportmérkőzés után 17 gólig jutott (s közben egyet sem kapott). Az igazi erőfelmérő azért majd a müncheni csoportmeccs lesz a PSG számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?