KEK-győztes a Vasas!

Zágráb/Budapest. Egyet megőrzött Budapesten szerzett háromgólos előnyéből a Vasas a vízilabda KEK-döntő zágrábi visszavágóján, s hosszabbítás után elhódította a trófeát a Mladost ellenében. A vízilabda BL utolsó csoportmérkőzésén a Honvéd simán verte a jugoszláv Becsejt, s bejutott a négyes döntőbe.

Zágráb/Budapest. Egyet megőrzött Budapesten szerzett háromgólos előnyéből a Vasas a vízilabda KEK-döntő zágrábi visszavágóján, s hosszabbítás után elhódította a trófeát a Mladost ellenében. A vízilabda BL utolsó csoportmérkőzésén a Honvéd simán verte a jugoszláv Becsejt, s bejutott a négyes döntőbe.

KEK-döntő: Mladost Zagreb–Vasas 7:5 (3:0, 1:1, 2:3, 1:0 – 0:1, 0:0) – 11:10-es összesítéssel a piros-kékek diadalmaskodtak. Góldobók: Csomikadze 3, Herceg 2, Rogin, Stritof, ill. Varga T. 2, Varga D., Varga Zs., Vindisch. Az első játékrészben ijesztően nagy különbség volt a két csapat között: a hazaiak három gólt lőttek, az angyalföldiek pedig három emberelőnyt kihagytak. Egészen a második negyed 3. percéig kellett várni az első Vasas-találatra. Fokozatosan feljött a Vasas, s egyre jobban megközelítette horvát ellenfelét. A hajrá hihetetlen izgalmakat tartogatott. Az utolsó másodpercben gólt lőttek a zágrábiak, s ennek köszönhették a hosszabbítást. Ennek első felében a hazaiak két emberelőnyt kihagytak, a másik oldalon viszont a Vasas kihasználta a fórt, s a továbbiakban kitűnően védekezett. A piros-kékek harmadszor hódították el a KEK-et. A bravúr maximálisan megérdemelt, hiszen az ellenfél 3:0-ra, majd 5:1-re is vezetett, mégsem volt képes megtörni Somossy József edző legénységét. Sőt, még az sem, hogy a rendes játékidő legvégén sikerült kiverekedniük a zágrábiaknak a hosszabbítást, amelyben ritkán tud vendégcsapat nyerni... „Egészen rendkívüli meccset játszottunk, nem kívánom senkinek azt, amit kiálltam a medence partján. Három perc alatt elúszott az előnyünk, innen sikerült óriási munkával feljönnünk. Gratulálok a fiúknak“ – mondta Somossy József.

BL-csoportmérkőzések: Honvéd–Becsej 12:7 (4:2, 2:2, 3:2, 3:1), a magyarok góldobói: Biros 3, Bárány és Sugár 2-2, Jeger, Bereczki, Molnár, Tóth, Kiss. A Honvéd jó kezdésének és eredményes hajrájának köszönhetően fölényes, megnyugtató sikert könyvelhetett el. A Piros-csoport másik mérkőzésén Jug Dubrovnik–Dinamo Moszkva 7:5. A végső állás: 1. Jug 10, 2. Honvéd 8, 3. Dinamo 4, 4. Becsej 2 pont. A Kék-csoport zárófordulójában: Posillipo Napoli–Nice 10:7, Pireusz–Spandau 14:4. A végeredmény: 1. Posillipo 10, 2. Pireusz 9, 3. Nice 3, 4. Spandau 2.

A Margit-szigeti Hajós Alfréd uszodában május 24–25-én sorra kerülő Final Four elődöntőjének párosítása: Honvéd–Posillipo, Pireusz–Jug Dubrovnik.

LEN Kupa-döntő: Leonessa Brescia–Pro Recco 8:5. A Leonessa 15:13-as összesítéssel nyerte az olasz házidöntőt Benedek Tibor csapata ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?