Bajnokok Ligája – Szoboszlaiék a Reallal, Gulácsiékkal és Yaakobishviliékkel is találkoznak

Real Madrid

Szoboszlai Dominik klubja, a Liverpool többek között a címvédő Real Madriddal, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipziggel, valamint a Yaakobishvili Antallal felálló Gironával is találkozik az átalakított labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján.

A részben emberi erővel, részben számítógép által lebonyolított csütörtöki, monacói sorsoláson – melyen a világbajnok olasz Gianluigi Buffon és az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo segédkezett – kiderült, hogy a Liverpool a címvédő Reallal odahaza, a lipcseiekkel pedig idegenben találkozik. Emellett fogadja a német bajnok és kupagyőztes Bayer Leverkusent, a francia Lille-t és az olasz Bolognát, illetve ellátogat az AC Milanhoz, a holland PSV Eindhovenhez, valamint az európai kupaújonc spanyol Gironához is.

Gulácsiék Lipcsében fogadják a Liverpool mellett a Juventust, a portugál Sportingot és az Aston Villát, míg idegenben játszanak az Internazionaléval, az Atlético Madriddal, a skót Celtickel és az osztrák Sturm Grazzal.

A Girona a Liverpool mellett fogadja az Arsenalt, a holland Feyenoordot és a Slovan Bratislavát, míg az idegenbeli összecsapásait a Paris Saint-Germain, a Milan, a PSV és a Sturm Graz ellen vívja majd.

A címvédő Real Madrid a Santiago Bernabéuban látja vendégül majd tavaszi döntős ellenfele, a Borussia Dortmund mellett a Milant, a Salzburgot és a német VfB Stuttgartot, míg idegenben Szoboszlaiék mellett az Európa-liga-címvédő olasz Atalantával, az egyaránt francia Lille-lel és a nemzetközi kupaporondon először szereplő Bresttel csap majd össze.

A játéknapok szeptember 17–19., október 1–2. és 22–23., november 5–6. és 26–27., december 10–11., január 21–22., valamint január 29. A találkozók 18.45-kor, valamint 21 órakor kezdődnek majd, kivéve az utolsó játéknapot, amikor minden összecsapás 21 órakor startol majd.

A pontos menetrendet szombaton hozza nyilvánosságra az UEFA.

A nyolcfordulós alapszakaszból a közös tabella alapján az első nyolc rögtön a nyolcaddöntőbe kerül, a 9–24. helyezett csapatok keresztbejátszanak egymással a 16 közé jutásért, az utolsó 12 együttes pedig kiesik, azaz mostantól a főtáblán már nincs átjárás többi sorozatba.

A sorozatban idén a 96 csoportmérkőzés helyett 144 „ligatalálkozót” rendeznek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?