KEK-döntős a Vasas

Pozsony. Az elmúlt hét végén folytatódtak a küzdelmek az európai vízilabdakupákban. A BL-ben vereséget szenvedett a Honvéd, a LEN Kupában ugyan döntetlenezett a BVSC, de kiesett. Kitett magáért a Vasas, amely bejutott a KEK-döntőbe.

Pozsony. Az elmúlt hét végén folytatódtak a küzdelmek az európai vízilabdakupákban. A BL-ben vereséget szenvedett a Honvéd, a LEN Kupában ugyan döntetlenezett a BVSC, de kiesett. Kitett magáért a Vasas, amely bejutott a KEK-döntőbe.

BAJNOKOK LIGÁJA: Dinamo Moszkva–Honvéd 10:9 (3:3, 4:3, 0:0, 3:3), a magyarok góldobói: Biros 4, Molnár 3, Kiss, Szívós. A Honvéd váratlan fiaskója azt jelenti, hogy a befejező két fordulóra (hazai pályán a címvédő JUG Dubrovnik és a Becsej ellen) marad a lehetőség kiharcolni a négyes döntőbe jutást. A csoport másik mérkőzésén: Dubrovnik–Becsej 7:6, az állás: 1. Dubrovnik 8, 2. Honvéd 4, 3. Dinamo 3, 4. Becsej 1. A Dubrovnik már kiharcolta részvételt a Final Fourban.

KEK–ELŐDÖNTŐ: Vuliagmeni–Vasas 7:7 (1:0, 2:3, 2:2, 2:2), a vendégek góldobói: Varga D., Madaras 2-2, Varga Zs., Mátyás, Varga T. Az első meccsen, Budapesten az angyalföldiek nyertek 10:0-ra, így bejutottak a fináléba, ahol a Mladost Zagrebbel találkozik. Somossy József, a Vasas vezetőedzője: „Egyszerűen fantasztikus, hogy csak hét gólt kaptunk. Németh Zsolt kitűnően védett, kétszer is valósággal bebirkózták a görögök a kapujába“. A másik elődöntőn Mladost–Hercegnovi 5:2. Az első meccsen 5:7. A finálé első összecsapására március 23-án vagy 24-én Budapesten kerül sor, a visszavágót három héttel később játsszák Zágrábban.

LEN KUPA-ELŐDÖNTŐ: BVSC– Brescia 10:10 (2:3, 2:1, 4:3, 2:3). A hazaiak gólszerzői: Ibolya 4, Császár 2, Petik Vincze, Kiss, Németh. Olasz döntő lesz ebben a kupában, miután a Pro Reccót (Benedek Tibor csapata) követően a Brescia is sikerrel járt: megőrizte hazai környezetben szerzett háromgólos előnyét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?