Kedvrontó korongok

Suhl/Hidaskürt. Balsikerrel zárult a szlovákiai traplövők szereplése a németországi Suhlban rendezett koronglövő Világ Kupán: Vladimír Slamka a 22. (108 korong), Márió Filipovič a 44. (102) és Varga Béla még tíz hellyel lejjebb, az 54. helyen (100) végzett.

Suhl/Hidaskürt. Balsikerrel zárult a szlovákiai traplövők szereplése a németországi Suhlban rendezett koronglövő Világ Kupán: Vladimír Slamka a 22. (108 korong), Márió Filipovič a 44. (102) és Varga Béla még tíz hellyel lejjebb, az 54. helyen (100) végzett. A gyenge helytállásról hazaérkezése után kérdeztem a veterán hidaskürti versenyzőt, akinek a címeres mezben való indulása is meglepetést keltett, hiszen tavaly végleg lemondott a válogatottságról. „Bárcsak most se mentem volna ki a Világ Kupára” – kezdi mondókáját, majd elárulja, mi késztette korábbi döntése megváltoztatására. „Június közepén a Nagyszombati Nagydíjon beállítottam a 122 korongos szlovák csúcsomat, immár másodszor, tehát összesen háromszor lőttem meg a legjobb hazai teljesítményt. Nem verték nagydobra, de már utána megkezdődött a győzögetés. Mivel később Brünnben is jól ment a célzás, rászedtek, hogy induljak el Suhlban. Már megbántam, hogy hagytam magamat meggyőzni. A németországi versenyen ugyanis francia korongokra lőttünk, melyekről illik tudni, hogy nagyon kemények, nehéz szétlőni őket, így mindnyájunk eredményét alaposan lerontják. Egy ilyen verseny után még a kedvem is elmegy a lövészettől...”

Jövő héten Lahtiban kezdődik a sportág idei világbajnoksága. Vajon oda is szól Varga Béla nevezése? „Nem, és nem is mennék, engem már többször nem szednek rá. Inkább kiutazom az olaszországi Lonatóba, a Perazzi Kupára, ott mindig hatalmas a mezőny, és jól megy a lövés. Az való nekem.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?