Kedden Füleken játszik a DAC – a hazaiaknak ez az év meccse

fulek dac
Fülek/Dunaszerdahely |

Kétezer nézőt várnak kedden délután (16.00) Fülekre, ahol a labdarúgó Slovnaft Cup 3. fordulójában a DAC vendégszerepel. A találkozónak külön pikantériát ad, hogy a hazaiakat a DAC egykori csatára, Bari Jenő irányítja.

„Amerre csak megyek, mindenhol a DAC-ot hallom. Szerintem kedden délután kettőkor megáll az élet a városban” – mondta lapunknak Bari, és szavait alátámasztotta az a fotó is, ami a közösségi médiában keringett – egy helyi festékbolt ajtaján felirat hirdette, kedden csak 14.30-ig tartanak nyitva, alatta zárójelben: „Hajrá Fülek!”

A füleki labdarúgás tavaly ünnepelte fennállása 110. évfordulóját, akkor barátságos meccsre szerették volna elhívni a DAC-ot, de ez nem jött össze. Annál nagyobb volt az öröm a mostani kupasorsolás után, az FTC-nek óriási motivációt jelentett, hogy ha túljutnak a feledieken és a tótgyarmatiakon, akkor a DAC érkezik a városukba. Ráadásul a krónikák szerint 31 éve nem játszott élvonalbeli együttes tétmeccset Füleken.

Visnyai Attila, az FTC klubelnöke lapunknak elmondta, tegnapig elővételben 1432 belépő fogyott el, és még a meccs napján is fognak árulni jegyeket.

Bari: „Szeretnénk szorossá tenni”

A fülekiek a közép-szlovákiai III. ligában a 4. helyen állnak, hét forduló alatt 13 pontot gyűjtöttek. „Ha két-három ponttal többet szereztünk volna, maximálisan elégedett lennék – fogalmazott Bari. – Bánt a hazai döntetlen az Oravské Veselé ellen, amikor a meccs végén kihagytunk egy tizenegyest, és a Kováčová elleni idegenbeli vereség is fáj. Egy kicsit elpártolt tőlünk a szerencse, de mezőnyben már kezd összeállni a csapat játéka, a sok új játékos kezd összeszokni.”

Bari tisztában van vele, hogy a keddi összecsapásnak a DAC az esélyese, de bízik benne, csapata 150%-ot kiad magából. „A legelégedettebb akkor lennék, ha továbbjutnánk, de nyilván tisztában vagyunk az ellenfél játékerejével. Szeretnénk szorossá tenni a mérkőzést, amit már mindannyian nagyon várunk” – mondta lapunknak a szakvezető, hozzátéve, hogy ha annak idején valaki azt mondja neki, füleki edzőként egyszer a DAC ellen vezeti csatába a csapatát, biztosan nem hitt volna neki. „A DAC mindig is a szívügyem marad. Nagyon különleges lesz számomra ez a mérkőzés, azt is várom, hogy megismerhessem személyesen Peter Hyballát. Szimpatikus pasasnak tűnik, és a DAC játéka alapján nagyon jó edző” – mondta Bari.

A dunaszerdahelyiek utoljára 1995-ben szerepeltek a Szlovák Kupa döntőjében, akkor 1:1-es döntetlen után büntetőkkel kaptak ki a pozsonyi Intertől. A sárga-kékek gólját éppen a „csallóközi Romárió”, azaz Bari Jenő szerezte.

Hyballa: „Tudom, hogy Bari egy legenda”

Amikor Peter Hyballát arról kérdeztük, tisztában van-e vele, ki a kupaellenfél edzője, hezitálás nélkül válaszolt. „Persze, tudom, hogy Bari egy legenda a DAC-ban. A fia, Krisztián pedig az U19-es csapatunkban játszik. Azt is tudom, hogy több mint kétezer nézőt várnak a meccsre. Ez nekünk csak jó, szeretünk sok ember előtt játszani” – mondta a dunaszerdahelyiek német–holland szakvezetője.

„Tavaly a kupameccseken az első félidőkben néha gondjaink voltak, mert az ellenfelek nagyon meg akarták mutatni ellenünk, és a szünetig még bírták is erővel. Komolyan vesszük ezt a mérkőzést, mert szeretnénk 2020-ban is versenyben lenni a kupában – tette hozzá Hyballa. – Minden kupameccs előtt ugyanazt mondjuk a játékosoknak: nem szabad lebecsülni az ellenfelet, és jó lenne minél előbb gólt rúgni. A cél nem lehet más, csak a győzelem.”

A dunaszerdahelyiek legutóbbi bajnokijukon 1:0-ra győztek Senicán, a találkozó egyetlen gólját Vida Kristopher szerezte. „Nem becsüljük le az ellenfelet, szeretnénk a kupában is tovább menetelni. Teljes gőzzel nekimegyünk a füleki mérkőzésnek” – jelentette ki a sárga-kékek támadója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?